Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Kreikka saa melkein maksettua velkansa, jos se voittaa lotossa

Tämä Taloussanomien pieni kesäuutinen herätti kiinnostukseni tänään. Otsikko kertoo, että pian selviää, äkkirikastuvatko kreikkalaiset.

 

Kreikasta voidaan nimittäin löytää huomattavat, yli 20 miljardin barrelin öljyvarat. Taloussanomat vertaa tätä lottovoittoon, ja kertoo että sen osuessa kohdalle "öljyvaroilla maa kykenisi maksamaan lähes kaikki velkansa".

 

Onpas mahdottoman masentavaa luettavaa. Vuosituhannen öljylöytö, ja vaikka myisi kaiken niin jäisi vielä velkaa. Mitä itse ajattelisit tilanteestasi, jos voittamalla lotossa päävoiton rahat riittäisivät melkein maksamaan kaikki velkasi, mutta ei aivan? Laittaisitko loton vetämään?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Veli-Pekka Kortelainen

Juuri näin, paitsi että ne löydettiin jo ja että ne on pakko yksityistää ulkomaille, kiitos EU-tukipakettien:

Kirjoitin aiheesta taannoin: http://turjalainen.blogspot.fi/2012/07/itaisen-val...

"Kyse on suoraan sanottuna siitä, että Kreikan, Turkin, Kyproksen, Syyrian, Libanonin ja Israelin talousvesien muodostamasta alueesta voi öljy- ja kaasuvarantojensa vuoksi tulla "uusi Persianlahti"."

"Vuonna 2010 Kreikka teetätti selvitykset merialueidensa energiavarannoista, ja tulos oli melkoinen yllätys. Nimittäin arvellaan, että Kreikan merenalaiset öljyvarannot pelkästään Joonian merellä ylittävät 22 miljardia barrelia, ja tämän lisäksi tulee vielä 4 miljardia barrelia Aigeian meren pohojoisosassa. Arvellaan, että Kreikka voisi saada seuraavien 25 vuoden aikana yli 300 miljardin dollarin tulot pelkästään öljystään.

Mutta eteläinen Aigeian meren alue on Kreikan osalta vielä tutkimatta tarkemmin. Jos otetaan huomioon alueeseen kuuluvan Kyproksen vesillä tehdyt löydöt, siellä voipi muhia todellinen jättipotti. Pelkästään kaasua arvellaan alustavasti löytyvän 9000 miljardin dollarin edestä(!).

Ikävä vain että Kreikka on vararikon partaalla ja joutuu luultavasti yksityistämään tämän kaiken, niin satamansa kuin öljy-yhtiönsä, eli luovuttamaan kaiken maansa velkojille suurpankeille, jos tottelevat Brysselin ja Berliinin käskyjä."

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Tämä kirjoitus ei saanut ansaitsemaansa rakkautta ainakaan Usarin kommentoijilta. Kertoohan tuo lottovoittovertaus karulla tavalla valtionvelkojen absurdista suuruusluokasta. Olen sataprosenttisen vakuuttunut, että näitä velkoja ei ikinä makseta oikealla tuotannolla, vaan rahaa painamalla.

Toimituksen poiminnat