Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Henry Laasanen on oikeassa, mutta..

Henry Laasasen blogitusten ydinsanoma on itsestäänselvästi tosi, mutta siitä huolimatta miesten ei kannata lukea Laasasta. Tuo sanomahan on, että parisuhdemarkkinat ovat markkinat siinä missä kirpputorikin. On päivänselvää, että ihmiset pyrkivät pariutumaan parhaan mahdollisen puolison kanssa. Kauniit ihmiset löytävät toisensa samoin kuin rumat ihmiset. Tämän yksinkertaisen faktan voi todeta kuka tahansa seuraamalla ihmisvilinää kadulla; pullukat seurustelevat pullukoiden kanssa ja menestyvillä miehillä on kauniit naiset.

 

Miesten ei kuitenkaan kannata lukea Laasasen tekstejä sen vuoksi, että ne ovat itseään toteuttavia profetioita. Laasasen tekstit ovat helvetin masentavia. Niitä lukeva "ATM" vaipuu entistä suurempaan epätoivon alhoon ja suggestoi itsensä epäonnistumaan myös tulevissa naissuhteissaan. Vika ei sinänsä ole Laasasen, joka kyllä kertoo myös pelimiesopeista, eli käytännössä itseluottamuksesta, ja kuinka sillä voi rajaansa asti kompensoida markkina-arvon substanssin eli statuksen ja ulkonäön puutetta.

 

Lukemalla Laasasen tekstejä ATM saa tarpeetonta ravintoa erilaisille alemmuuskomplekseilleen, jotka toki pohjautuvat realiteetteihin, mutta jotka paisuessaan entisestään vaikeuttavat hänen asemaansa parisuhdemarkkinoilla. Laasasen opit tankattuaan ATM ehdollistuu sille ajatukselle, että hän ei voi saada tyydyttävää parisuhdetta itselleen. Tämä ehdollistuminen puolestaan realisoituu todeksi, koska naiset haistavat epätoivon. Ilman Laasasta ATM voi saavuttaa parisuhteen, mutta Laasas-masentuneena toivoa ei juuri ole.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Ilpo Nuorula

Laasasen jutut juteltiin siinä 14v koulun tupakkapaikalla.
Siellä oli vain pari ronskisuista neitoa.
Ehkä siksi tarvetta tyydyttää oma lehdistö ja tv sarjat viidettäkymppiä käyvistä teineistä.
Yli kolkytvuotta olen koittanut johdatella juttua tai itseäni toisiin pöytiin, kun joku laskeutuu miehet sitä, naiset tätä tasolle. Eniten sylettää joidenkin läsnäolijoiden ilmeinen syttyminen, kun tuohon joudutaan.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

" Kauniit ihmiset löytävät toisensa samoin kuin rumat ihmiset. Tämän yksinkertaisen faktan voi todeta kuka tahansa seuraamalla ihmisvilinää kadulla; pullukat seurustelevat pullukoiden kanssa ja menestyvillä miehillä on kauniit naiset"

Ei juma....a! Kylläpäs on tyhmä ja hel....n yleistävä kommentin pätkä. Ja vielä faktana sitä markkinoit. Herätys nyt!

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Fakta-sanan käyttö on tietysti vaarallista aina kun ei puhuta matematiikasta, mutta oliko sinulla jotain kontraevidenssiä väitettäni vastaan?

Milloin olet viimeksi nähnyt ns. ysin tai kympin naisen kynkkäävän jonkun lyllerömiehen käsivarressa? Tai päinvastoin, oletko nähnyt komeaa miestä esittävän romanttisia tunteita pullukan naisen kanssa julkisella paikalla?

Pitäähän tällaisista asioista voida puhua, vaikka ne vähän ikäviä ovatkin. Siitä koko Laasas-vihassa on kyse, että hän uskaltaa verrata pariutumista mihin tahansa raadolliseen kaupankäyntiin. Eihän se ihan niin yksioikoisesta ole, mutta markkina-arvoteoria mallintaa pariutumista paremmin kuin mikään muu malli, josta olen kuullut.

Ilpo Nuorula

Henri!
Näytät, ja tunnut nuorelta !
Milloin viimeksi......
Parinkympin molemmin puolin tavoitelluimmat tuppaavat löytäytymään yhteen.
No et ilmeisesti ole vaivautunut havainnoimaan.
Katsoppa vähän yli kolmekymppisiä pareja ja huomaat, että tuo olemattomaksi väittämäsi on kovasti yleistä.

Johan Lom

Laasanen on sen verran paksunahkainen, ettei välitä siitä mitä muut hänestä ajattelevat ja siksi hänen ei ole tarvinnut selitellä täällä, että hänen bloginsa ovat tahallista kärjistystä ja vastapainoa feministien vastaaville ja vastaavantasoisille yleistyksille ja vääristyksille. Ainakin omien sanojensa mukaan hän on onnellisessa parisuhteessa.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Psykologia on täynnä "masentavia itseääntoteuttavia profetioita". Eriksonin kehitysteoria nyt esimerkiksi: jokainen epäonnistunut kehitystehtävä vaikeuttaa seuraavien kehitystehtävien onnistumista. Siitä ei silti seuraa, ettei käyttäytymisen lainalaisuuksia kannattaisi tutkia tai lukea.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Niin, onhan ihanteiden ylläpitäminen ja todellisten ajatusten sulkeminenkin keino, mutta se ei muuta tosiasioita mihinkään.

Laasasen inhorealistisissa teksteissä paras puoli on se, että niissä todistetaan ettei kaikilla miehillä ole mahdollisuutta saada partneria edes henkisen kilvoittelun ja naisen miellyttämisen kautta.

Tästä seuraa kolme reaktiota:

1.) Entä sitten? / Mitä asialle voi tehdä?

2.) Asialle tulee tehdä jotain - mitä?

3.) LAASANEN ON SOVINISTI RASGISTI EIKÄ SAA PILU : D

Reaktioiden sukupuolijakauma on varmaan jokaisella tiedossa.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Minusta on suoraan sanottuna jokseenkin kornia, että 45-vuotias mies kutsuu ihmisiä ylempi- ja alempitasoisiksi ja pohtii heidän "markkina-arvoaan" - etenkin kun suuri osa tuosta huomiosta tuntuu keskittyvän naisiin, jotka voisivat iältään olla hänen tyttäriään.

Nuoret naiset ovat kauniita, nuoret miehet komeita, ja nuorille ulkonäkö on olennainen asia parinhaussa. Nuoren naisen kauneus on sikäli universaalia, että siitä viehättyvät vanhemmatkin miehet ja sitä ihailemme me ikääntyvät naiset. Useimmat kuitenkin - toivottavasti? - parisuhdemielessä edelleen hakevat jotakuinkin saman ikäistä ja samassa elämäntilanteessa olevaa ihmistä, vaikka netti parinhakua on muuttanutkin. Ja kun puhutaan Henkan (Henry L) ikäisistä, niin yleensä siellä 40+ tai 40++ ikäisissä "arvo" koostuu jo ihan muista asioista kuin ulkonäöstä.

Eli sinun nuoremman Henkan kannattaa tosiaan miettiä, kenen mielipiteitä kuuntelet. Henkilökohtaisesti olen mieltynyt kahteen mottoon, jotka pätevät useimpiin elämäntilanteisiin, ja niistä toinen on: Stick to the Winners eli seuraa voittajia; ota mallia niistä ihmisistä, joiden kaltaisiksi haluat tulla (eikä päinvastoin).

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

"Minusta on suoraan sanottuna jokseenkin kornia, että 45-vuotias mies kutsuu ihmisiä ylempi- ja alempitasoisiksi ja pohtii heidän "markkina-arvoaan" - etenkin kun suuri osa tuosta huomiosta tuntuu keskittyvän naisiin, jotka voisivat iältään olla hänen tyttäriään."

Huomautan vain, että markkina-arvoteoria perustuu sosiaalisen vaihdon teorioihin, jotka puolestaan ilmaantuivat kai joskus 60-luvulla. Se on sosiologian tutkimus, ei kenenkään yksityistä pohdintaa siitä iskisikö tyttärensä ikäisen naisen.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Minun käsittääkseni markkina-arvoteoria ja ihmisten jaotteleminen alemman ja ylemmän tasoisiin oli alunperin teekkarivitsi.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Elina, vietän lauantai-iltani mieluummin ihan muissa merkeissä kuin lukemalla vanhoja graduja.

Mukavaa lauantai-iltaa sinullekin.

Henri Kangas

Huusko, erittäin säälittävä kompurointi sulta...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jokainen ihminen on ainutkertainen. Miksi naisen pitäisi uhrautua valitsemalla tyhmempi kaveri kuin jonka hän voisi saada?

Henri Kangas

Laasasen toinen pointti ATM-gospelin lisäksi on se, että nyky-Suomi ei todellakaan ole mikään patriarkaatti (onko koskaan ollut?) vaan pikemminkin päinvastoin. Työttömät, köyhät ja syrjäytyneet ovat järjestään miehiä ja naisten elämä useimmiten helppoa sisäduunia ja mukavia harrastuksia.

Tapio Ahti

Ei Laasanen ole oikeassa. Hänellä on yksi näkökulma todellisuuteen. Vaikka se kuvaakin todellisuutta ihan hyvin, se ei tietenkään ole koko totuus. Ei periaatteessa eikä yksityiskohdissa.

Vielä enemmän pieleen menee, jos ymmärtää sosiaalisen vaihdon säännöt väärin. Jos rumat naisi vain rumia, ihmiskunta olisi aikoja sitten jakautunut kahteen lajiin,koska kauneus ja rumuus ovat periytyviä. Ihmiset ovat kuitenkin pysyneet samana lajina, koska naiset ja miehet arvostavat eri asioita ja koska pariutumismarkkinoilla määräävät muutkin kuin "laasaslaiset" säännöt.

Kalsa K

Kauniit ja nuoret kyllä nai vanhoja ja rumia (esim. Anna Nichole Smith ja J. Howard Marshall, http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Nicole_Smith). Väite oli että ei rahan takia, mutta tohdinpa epäillä. Maailmassa lienee periaate "maailman on nuorten naisten ja vanhojen miesten", joka viittaa siihen kenellä on valta. Nuorella naisella on seksuaalinen valta ja vanhalla miehellä on taas joissakin tapauksissa resursseja jotka tuovat valtaa.

Minun käsitykseni mukaan koiraan vietti ohjaa valitsemaan partnerin aina sen mukaan kuinka potentiaalinen naaras on tuottamaan jälkeläisiä - ei esimerkiksi iän mukaan siten että koiras hakisi samanikäistä kumppania.

Toimituksen poiminnat