Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Halla-aho on vaisu puhuja

Jussi Halla-ahosta ei nykyisellään olisi suuren puolueen puheenjohtajaksi. Halla-aholla on terävä kynä, mutta esiintyjänä hän on todella aneeminen. Halla-ahon harvoja tv-haastatteluita katsoessaan kuuntelija joutuu nostamaan tv:n äänenvoimakkuutta pelkästään kuullakseen mitä Halla-aho sanoo. Hänellä on mumiseva ja tasapaksu puhetyyli, joka heijastelee hänen yleistä ryhtiään, eli se on velttoa.

 

Jussi Halla-ahon tasoisen valtakunnanpoliitikon kannattaisi ehdottomasti ottaa yksityistunteja niin puheviestinnässä kuin retoriikan taidoissakin. Kirjallisen viestinnän hän jo osaa, mutta puoluejohtaja on ennen kaikkea julkinen esiintyjä - myyntimies. Hän ei voi piiloutua papereidensa taakse. Jos Halla-aho haluaa liikuttaa muitakin kuin uskollisimpia fanejaan, hänen on päästävä irti kuivasta tutkijatyylistä ja otettava iso harppaus esiintymistaidoissaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tapio Neva

Minusta Halla-aho saisi jo aloittaa myös esiintymisharjoitukset. Kiitettävä suoritus on tässä. http://www.youtube.com/watch?v=VaM81JploOc

Halla-aho saisi ilmehtiä ja laittaa kädet liikkumaan kuin ranskalaispoliitikot, esimerkiksi Chirac.

"Tehostetaan sitä käsienheiluntaa!"

- santsari -

Mika Virtanen

Eduskunnassa on muutama oikeasti hyvä puhuja, esimerkiksi Mauri Pekkarinen. Halla-ahon puheita ole "jostain syystä" paljoa valtamediassa edes nähty.

http://www.youtube.com/watch?v=GCJW_uFRkk4

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Kyllä. Suomalainen parlamentaarinen debatti on kovin aneemista, jopa olematonta, jos vertailukohdaksi ottaa vanhat anglosaksiset demokratiat. Tämä on osaltaan konsensus-Suomen ja synkän 70-luvun perintöä.

Lisäisin Pekkarisen lisäksi listalle Zyskowiczin ja Soinin näistä, kenellä on sanan säilä hallussa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Timo Soinin saappaat ovat aivan liian suuret Halla-ahon jalkoihin."

Parempi vertaus on, että Timo Soinin meloninkokoiseen lippikseen Halla-aho hukkuu olkapäitä myöten.

Avaajan otsikkoon sanoisin, että Halla-aho ei ole huono puhuja, mutta vaisu puhuja hän on.

Asta Tuominen

Kuka nyt mitäkin arvostaa.

Ennemmin kuuntelen Halla-ahon punnitsevaa ja jäsenneltyä puhetta kuin esimerkiksi Kataisen, Urpilaisen tai Stubbin mainostoimistoesityksiä.

Toimituksen poiminnat