Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Vaalijärjestelmä uusiksi persujen tapaan

Perussuomalaisten tukisäätiö on ollut monien huulilla sen jälkeen, kun vähävarainen säätiö osti yllättäen miljoonahuoneiston Helsingin keskustasta. Haluan blogillisen verran leikitellä sillä ajatuksella, että Suomen valtio toimisi kuten Perussuomalaiset.

 

Tässä uudessa säätiövaalijärjestelmässä eduskuntavaalit pidettäisiin entiseen tapaan. Samoin hallitus muodostettaisiin kuten ennenkin. Ensi töikseen hallitus kuitenkin perustaa suomalaisten tukisäätiön, jonka johtoon se nimittää pääministerin ja muutaman 70-90-vuotiaan veteraanipoliitikon, jotka eivät olleet ehdolla vaaleissa. Hallitus antaa tukisäätiölle 1000 miljoonan euron korottoman lainan, jolla säätiö ostaa eduskuntatalon ja valtioneuvoston linnan, joihin valtio jää vuokralaiseksi. Hallitus tekee myös päätöksen, jonka mukaan Suomen valtion verotulot menevät suurimmilta osin tähän säätiöön. Kun asiasta kysytään pääministerin adjutantilta, tämä vastaa kyselijöille että kyseessä on terve varautuminen tulevaisuuteen. Onhan nimittäin sangen mahdollista, että vaaleilla valittu hallitus tuhlaisi suomalaisten varat, jotka ovat paljon paremmassa turvassa suomalaisten tukisäätiössä pahan päivän varalta.

 

Tässä vaiheessa haluaisin kysyä Uuden Suomen Puheenvuoro-lukijoilta, kenen mielestä edellä kuvattu säätiöjärjestely olisi parempi kuin nykyinen vaalijärjestelmä?

 

Aivan. Taitaa tässä Perussuomalaisten Tukisäätiössä olla jotakin mätää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Taha Islam

"...Suomen valtio toimisi kuten Perussuomalaiset..."

Valtio on valtio ja puolue on puolue. Niitä pyöritetään eri syistä, eri säännöillä ja eri tavoittein.

Tapio Neva

Suomi alkaa olla sisäpiirin, järjestöoligarkkien, säätiö.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Henri hyvä

Otappa selvää Rkp:n taustoista. Vaaditko persuja olemaan heitä "hyveellisempiä"? Miksi?

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Varmaan aika moni on äänestänyt persuja siksi, että haluaa politiikkaan muutosta. Tällaiset säätiökähminnät ynnä muut on yhdistetty vanhoihin puolueisiin. Miksi persut haluavat tieten tahtoen toimia kuten vanhat puolueet.

Tapio Neva

Perussuomalaisten enemmistön muodostavat keskustalaiset, suomalaiset sosialidemokraatit ja maakuntakokoomuslaiset sekä entiset nukkuvat haluavat, että Perussuomalaiset vakiintuu piiritasolla puolueena, joka kestää kuin Suomen Keskusta.

Perussuomalaisten vähemmistön muodostavat maaseudupuoluelaiset uskovat, että Perussuomalaiset ovat rähjä sakki, jolla ei ole luontaisia edellytyksiä menestyä pitkään.

Siksi säätiö on tapa imuroida maaseudunpuoluelaisille vaalirahaa, jotta sitä olisi maaseudunpuoluelaisilla, ei kaikille perussuomalaisille, jaettavaksi 2015 tappiovaaleissa.

Kyse on kassan kääntämisen mahdollisuudesta. Other people's money.

Jouni Haimi

Jaa jos tarkoitat niitä säätiöitä jotka akatsotaan rkp leiriin niin niistä ei yksikään ole kupannut puoluetta vaanniiden vvarat ovat muualta lahjoitettuja.

Tapio Neva

Rkp:n ja Perussuomalaisten säätiössä on se ero, että Rkp:n säätiöt tuovat puolueeseen rahaa pörssiyhtiöistä ja muista ruotsalaisista säätiöistä, mm. Konstsampfundetista. Se on aurinko.

Perussuomalaisten säätiö puolestaan puoluetoimistotalon ylivuokralla kuppaa puolueetta tyhjäksi ja muodostaa suunnatun annin sisäpiirille. Se on musta aukko, oikea reikä.

Perussäätiö on antimateriaa, joka tuhoaa Perussuomalaisten uskottavuuden maaseudunpuoluelaisten tähden.

Mika Samuel Kiekkijev

Kirjoitus toimii erinomaisena esimerkkinä siitä mitä tapahtuu, kun samaa asiaa ( Hauta-ahon alkuperäistä kirjoitusta)kopioidaan omana innovaationa kerta toisensa jälkeen.

Kirjoitus lyhenee ja asia vähenee, jos sitä alun alkaen sitten edes oli.

Hassua on, että yksikään kommetaattori, eikä edes alkuperäisen kirjoituksen luoja ole vieläkään kertonut mitä lainvastaista, tahi edes mitä järjen vastaista säätiöjärjestelyssä on?

Suuresta rikoksesta huolimatta, yksikään ei ole ilmoittanut esittäneensä asiasta tutkimuspyyntöä poliiisille?

No ehkä se seuraava, joka kopioi ajatuksen, saa jotain suurta ja mullistavaa aikaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tässä on samoja piirteita kuin vaalirahoitussotkujen aukeamisen alkusysäyksessä: "onhan se laitonta, mutta eihän siitä ole sanktioita".

Nyt kähmintä on muodollisesti laillista, faltesmanni asialla, mutta moraalisesti - sikailua.

Mika Samuel Kiekkijev

Ei ole olemassa mitään "muodollisesti lailista", on vain ja ainoastaan laillista tahi lain vastaista.

Moraali ja laki ovat kaksi täysin eri asiaa?

Mitä sitten on moraali hoidettaessa esim.julkisyhteisön varoja?

Osoittaako korkeaa moraalia se, että pitää ns. "kaikki munat samassa korissa", vaiko se, että turvaa varallisuutta myös pitkällä tähtäimellä mahdollisia huononpia aikoja varten?

Osoittakaa nyt moralistit edes jokin väärinkäytös PerusSuomalaisten säätiöasiassa, edes yksi?

Hypoteettinen ajattelu siitä, että joku olisi vienyt, pimittänyt tahi tulee näin tekemään kertoo paljon enemmän salaliittojen riivaamasta ajatusmaailamastanne kuin itse asiasta.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

1. Verosuunnittelu veroparatiiseja hyödyntäen on laillista, joskin vaatii jonkin verran verojuridiikan osaamista

2. seksin ostamista ei ole kielletty sen enempää kuin aviorikostakaan. Orgioiden pitäminen ostettuja naisia hyödyntäen ei siis olisi lainvastaista.

---> ovatko yllä esitetyt teot moraalisesti oikein + olisiko niissä aiheita skandaaliuutisointiin, jos puoluejohto niihin syyllistyisi?

Summeten: Moraali ja laki ovat tosiaankin eri asioita ja aniharvoin skandaaleissa on kyse laittomuuksista.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #26

Verosuunnittelu on tosiaan laillista ja toisaalta osoittaa melkoista kaksinaismoraalia, että "veroministeri" saarnaa verosuunnittelusta kuin vanha vihtahousu, mutta ei tuo eduskuntaan lakiesitystä alikapitalisoinnin voimakkaammasta rajoittamisesta, joka on ministeriössä ollut valmiina jo pitkään?

Samaa kaksinaismoraalia osoittaa vasemmistolainen saarna tasaveroja ei koroteta, mutta ALV:tä korotetaan kahdesti?

Vihreä "Mankalamania", samaan aikaan ,kun puolue omistaa osakkeita tuulivoimayhtiöstä, joka myy energiaa osakkaille eri hintaan kuin muille?

Vasemmistolaisten nuorisojärjstöjen jäsenluettelot, joiden perusteella lähes kaikki kansalaiset, vielä syntymättömätkin ovat vasemmistolaisia?

"Skandaalit" ovat ravintoa elämäänsä elämättömille salaliittoteoreetikoille.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava Vastaus kommenttiin #27

En ihan ymmärrä, mitä tekemistä tällä vuodatuksella on alleviivaamani asian kanssa:

Laillinen ja moraalisesti oikea ovat eri asioita.

Blogisti kehitti aika vitsikkään analogian. Jos haluat argumentoida sitä vastaan, niin kannattaisi pistää paukut analogian heikkouksien etsimiseen ts. vertailukelvottomuuden osoittamiseen.

Nykyinen argumentaatiosi antaa ymmärtää, että jos blogistin kehittämä hallitus-säätiö kuvio osoittautuisi lailliseksi, niin sen toteuttaminen olisi ihan ok, kunhan mahdollisesta tutkintapyynnöistä selvittäisiin kuivin jaloin.

Käyttäjän seppohautaaho kuva
Seppo Hauta-aho

Kiitos Henri!

Olemme tehneet ajtuksissamme samankaltaisia ajatusrakennelmia. Itsellänikin on vihkossani muistiinpanot juuri samanlaisesta toimintamallien vertaamisesta.

Jos siis Suomen hallitus toimisi veronmaksajien rahoilla samalla tavalla kuin Perussuomalaisten puoluehallitus tekee puolueavustuksilla ja jäsenistön rahoilla, niin sehän olisi valtava skandaali!

Tämän säätiömallin mukaisesti verorahat vietäisiin sellaisen tahon hallintaan, että kansalaiset eivät niiden käyttöä voisi kontrolloida, eikä millään lailla osoittaa rahojen haltijoille luottamusta tai epäluottamusta.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Kuulehan sympaattinen totuutta etsivä nuorimies! Silmäsi olivat niin pyöreät ja tukkasi pystyssä, joten ajattelin antaa vanhan miehen (64v) neuvoja kunniaksesi. Asiaahan on jo vatvottu jonkin aikaa täällä US blogikirjoituksissa.

Tunnettu surrealisti Salvador Dali on todennut YLE uutisista kuulemani mukaan tähän tapaan: "Viisaat valehtelevat ja tyhmät puhuvat totta. Minä olen viisas." Säätiössä ei ole mitään mätää. Uskoisin, että säätiön asiamiehissä on keskimääräistä enemmän viisautta ja politiikan tuntemusta kuin perussuomalaisissa. Siksi pidän rehellistä perussuomalaista, soinilaista suuntausta viisaana ja nyt olen jo tyhmyyteni paljastanut. Olen siis soinilainen.

Tuota varsinaista kysymystäsi pohdiskelin: Onhan tämä Suomen hallitus jo toimikaudellaan "menettänyt" tai mahdollisesti "menettämässä" euron ja Etelä-Euroopan maiden ja kansainvälisten rosvopankkien tukemiseen yli Kreikan bruttokansantuotteen verran, siis kymmeniä miljardeja euroja. Kreikassa kulutusalttius on suurempi kuin Suomessa. (Kun BKT lisääntyy 100 miljoonaa niin maan kulutus lisääntyy 200 milj. noin vapaasti mutu-tuntumalla arvioituna. Etelän pojat eivät tykkää säästämisestä). Rahoitusjärjestelmä on sitä varten, että se siirtää muualla kertyvää rahasäästöä rahoitusalijäämäisille talouksille hyvällä tai heikolla korolla. Rahoisussektori ja hallitus toimivat viisaasti ja laillisesti. Tämä on ainoa vastuullinen vaihtoehto, he toteavat. Hallituspojat 1990-2002, Sauli Niinistö (nykyinen tasavallan kunnioitettu presidentti) ja Paavo Lipponen (ei mitään pelättävää enää) johdattivat Suomen Euroopan ytimeen, koska se oli vastuullista toimintaa, viisasta.

Viisaus ja tyhmyys selviävät vasta vuosikymmenten kuluttua. Veronmaksajat vastaavat velkojen maksusta - miten tyhmää ja totta! Siksi ehdotan kaikkien säätiöiden hallitusten jäsenten alaikärajan nostamista 80 vuoteen. Kuuluisa talousteoreetikko J.M. Keynes totesi julkisen sektorin avulla synnytetyn kuuluisan tehokkaan kuluttamisen teoriansa toimivan lyhyellä tähtäyksellä - pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleet, hän totesi. Kuollessaan hän oli miljonääri, viisasta!

Toimituksen poiminnat