Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Poliisi vuotaa, koska sille maksetaan siitä

Putin-vuodon yhteydessä on hämmästelty, miten tieto arkaluontoisesta rekisteristä voi vuotaa medialle. Hämmästely on turhaa. Poliisin tietovuodot ovat Suomessa maan tapa. Poliisit tienaavat vuodoista suoranaista rahaa ja saavat lisäksi vielä median suojan erilaisille väärinkäytöksilleen.

 

Miten tämä toimii? Poliisi vuotaa toimittajalle salaisia tietoja esimerkiksi julkisuuden henkilön esitutkinnasta. Toimittaja saa tästä mehukkaan skuupin, jolla lehti tienaa rahaa. Hetken päästä samaisen poliisin rallikerhon autojen kylkeen ilmestyy lehtitalon isot mainokset.

 

Rahallisen motiivin lisäksi on olemassa vielä tärkeämpi motiivi, joka liittyy molemminpuoliseen hyötyyn. Koska toimittaja hyötyy siitä, että poliisi vuotaa, toimittajan ei kannata tonkia poliisin mahdollisia väärinkäytöksiä. Jos toimittaja niin tekisi, poliisi siitä pian hermostuisi ja lopettaisi vuodot. Näin poliisi saa (hiljaisella) lupauksella vuotojen jatkumisesta ostettua median hiljaiseksi ja estettyä mediaa toteuttamasta varsinaista tehtäväänsä, julkisen vallan vahtimista. Media ummistaa silmänsä poliisin virkarikoksille.

 

Toimittajien ja poliisin keskinäinen korruptio on todellinen uhka suomalaiselle kansalaisyhteiskunnalle. Milloin laillisuusvalvojamme aikovat puuttua tilanteeseen? Milloin valtakunnansyyttäjä aloittaa tutkimukset? Tähän asti mitään todellista tahtoa tutkia asiaa ja paljastaa epäterveitä kytköksiä ei ole näkynyt. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Raimo Luukkanen

Ihmettelen suuresti poliisin vuotoja medialle. Onko poliisissa niin paljon keskinäistä kateutta ja tunnevammaa?

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Ihan hyvä huomio. Mainitsemieni ylätason motiivien (raha & median vaikeneminen) lisäksi on myös henkilökohtaisia, paljon alhaisempia motiiveja. Esimerkiksi mainitsemasi kateus. Jos poliisimies huomaa tietojärjestelmässä jonkin rikkaan julkisuuden henkilön esitutkinnan, mikäpäs sen mukavampaa kuin näpäyttää rikasta leuhkaa vuotamalla tiedot medialle! Kateusmotiiveja on tietysti vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Juttu oli suunniteltu. Vuotaja oli syötön tehnyt mies itse,. Mutta vain epäilen. Paljonko hän sitten sai rahaa, jäänee epäselväksi, ja mitä sen on väliäkään.

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Minusta on aika paljon väliä, paljonko poliisi saa lahjuksia salaisen tiedon vuotamisesta. Sinuakin saattaisi kiinnostaa, jos olisit (aiheettoman) esitutkinnan kohteena ja tietovuoto mustaisi maineesi julkisuudessa ennen kuin voit edes puolustaa itseäsi.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Summat vaihtelenevat kahvikupin hinnasta aina Rolls Roycen arvoon, vähän liioitellusti sanottuna. Ihmisillä on myös ne aatteet, ulkovaltojen agentit, vihatut. Kaikki se salainen toiminta jotain vastaan, ja jonkun hyväksi.

Jouni Haimi

Henri:

entäs jos rahaa ei ollutkaan tässä se suurin motiivitähän vuotoon?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Poliisi vuotaa kuin seula.

Mediassa näitä alituisia vuotoja kummastellaan aika vähän, koska muuten ne voisivat tyrehtyä. Media antaa törkeimpien viestinten hoitaa likaisen työn, eli vuodot, jotta niitä voi sitten siteerata ja muka pitää omat kätensä puhtaina.

Vuodot ovat median myynnille ja kilpailuasetelmalle elintärkeää kauraa. Ovatko ne sitä kansalle, enpä usko. Johtopäätös: median keskinäinen kilpailu toimii kansalaisia vastaan.

Eläköön markkinatalous!

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Koko vuoto saattaa olla Venäjältä tilattu, mutta hyvin mahdollisesti suunnattu Putinia vastaa, ei hänen toimestaan. MTV3 saa myös vapaasti epäillä, mutta ei syyttää. Kuinka typerää on vahingoittaa Suomea tällä tavalla, vain muutaman euron tähden. Olisivat vain ottaneet yhteyttä poliisijohtoon tai ministeriin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Mutta jospa teillä (tämän ketjun kirjoittajilla) on liian vilkas mielikuvitus?

Odotellaan, että tulee tutkimustuloksia.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Tästä kirjoituksesta tulee mieleeni toinenkin kysymys.

Poliisin (ja oikeuslaitoksenkin) resurssit on leikattu, jopa niin paljon että yleiset syyttäjät aivan avoimesti kertovat lehdissä, että sen-ja-sen rikoksen tutkinta on lopetttu koska siihen ei ole varaa. Tästä on esimerkkejä olemassa.

Onko joidenkin poliisien ansiot niin huonoja, että niillä on suoranainen pakottava tarve hankkia lisäansioita kirjoittajan kuvailemalla tavalla?

Silloinhan pitäisi ruveta etsimään syita hallituksessa ja eduskunnassa.

Arto Laine

kts. US-puheenvuoro/Arto Laine/13.4.2013/"Packalenin palikkatesti", julkaistu takasuvulla ilman kuvaa.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Onko sulla muuttuva IP ja ovessa silmänreikä? Jos se on Jenkkilöissä Echelon nii mikä se on itänaapurissa? Hieman leikkimielellä, mutta osin tosissaan.

Arto Laine

No mitä pidit kirjoituksesta...?

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #14

Sopivasti huumoria, mutta myös asiaa jonka jo kaikki tietävät, mutta kertaus on opintojen äiti.

Ps. Mikä se on itänaapurin laitteen nimi, jolla ne imuroi tietoja?

Joo löyty se, sen nimi on FAPSI

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=utpkk&${BASE}=faktautpkk&${THWIDS}=0.57/1365869757_196869&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

Toimituksen poiminnat