Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Terroristit eivät osaa googlettaa

Pari päivää on hehkutettu Suomen mediaa siitä, että se piti kidnapattujen suomalaisten ammatillisen taustan salassa.

Minä löysin parissa minuutissa googlella mm. Ylen uutisten artikkelin parin vuoden takaa, jossa Atte Kalevaa haastateltiin. Jutusta selvisi sekä hänen tutkimustensa aihe että sotilasarvonsa. Tältä kyseinen juttu näyttää Google Translatella käännettynä englanniksi, asiasisältö hyvin ymmärrettävissä:

http://translate.google.fi/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=fi&ie...

Mitä tästä pitää päätellä? Joko:

1) terroristit/kidnappaajat eivät osaa käyttää googlea

2) he eivät 140 vuorokaudessa saaneet selville kidnappaamiensa henkilöiden oikeaa nimeä

3) he osasivat käyttää googlea, mutta henkilöiden taustoilla ei oikeasti ollut mitään merkitystä, tai

4) me emme ole kuulleet tästä asiasta vielä kaikkea.

Itse epäilen jälkimmäisintä.

 

Korj. 11.5. klo 10.36, Kivelä -> Kaleva, lisätty loppuun luettelo helppolukuisuuden vuoksi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Erittäin hyvä huomio ja saa naurunalaiseksi koko esivaltamme.
Ilmeisesti kyseinen porukka ei osaa täällä kotimaassa käyttää nettiä lainkaan.

Pentti Juhani Järvinen

Kyllähän nuo ns. "viralliset kommentit" ovat olleet asiassa - juuri nyt - tosi tyyppiesimerkkejä Suomen valtion ja sen "vastuullisten" menttaliteetista. Juttu voi - parhaimmassa tapauksessa - olla esimerkki kyseisen nuoren luutnantin lapsellisuudesta. Sekään ei oikein sovi siihen, että hän siis "kouluttaa rauhanturvaajia."

Ja tähänkin tapaukseen liittyvä yleistilanne Suomessa on, että vastaavissa asioissa valehdellaan paljon ja tosi typerästi, uskomattoman paljon ja uskomattoman typerästi. Ja se tehdään, jottei tarvitse ottaa vastuuta asioista, joista - ja nimenomaan - vastuu tulee ottaa.

Oliko kyseinen nuori luutnantti tosiaan asemassa ottaa itse vastuut omista päätöksistään? Tiesikö hän mitä tulee tietää - ml. ja erikoisesti Suomen politiikoista ja maan maineista tuolla alueella?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuka on Atte Kivelä? En ole kuullut miehestä ;)

Tuomas Taivasaho

Blogin otsikko huomioiden hymiöt on pakko ottaa nyt käyttöön.

Jouni Haimi

Kyllä Ylessä löytyy kyllä atte kivelä nimellä meteriaalia:

http://yle.fi/elavaarkisto/haku/#/henkil%C3%B6/Att...

ihan lastenohjelmissa siis-)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

الأطفال السبك شمع البارافين وستيرين، والشموع شمع العسل. كانت رائحة من العسل، ومعرفة السبب.
دعونا ننظر أيضا في تامبير، قد يكون من شمع العسل. المقبل، والطلاء الأطفال وعاء زجاجي جميل شمعة فانوس. في نفس وقت الكلام من أضواء عيد الميلاد

Jukka Mäkinen

CIA,DIA,DEA,NSA,ATF,FBI,MI5,MI6,Mossad,KGB,SKP,SuPo,KRP,Opetusvirasto,...

Kari Perälä

Hyvä blogi, naurattaa suorastaan.

Uskotaanko me todella, että kaappaajat ovat jotain tomppeleita. Toki kaapatuista tiedettiin kaikki tarpeellinen. Ehkä suomalaiset kaapattiinkin heidän taustansa vuoksi.
´
Oleellinen kysymys on se, miksi kaapattujen nimiä ja taustoja ei kerrottu meile suomalaisille.

Onko meillä valtiollinen sensuuri? Ketä suoojeltiin? Mitä ei haluttu meille suomalaisille kertoa?

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Passit oli jätetty hotelliin - en itsekään kertoisi tuossa tilanteessa
muuta kuin, että olen köyhästä suvusta ja lähtöisin Albaniasta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

درست الجماعات الإرهابية الإسلامية المتطرفة صدم ملازم أت كاليفا من الأحداث في ستوكهولم، ولكن لا أرى سببا للقلق، ونحن هنا في فنلندا. ليس لدينا الجماعات الراديكالية المقابلة التي تعمل بالفعل في السويد والنرويج.

- لا أستطيع أن أقول أن الهجوم كان مفاجأة كاملة. نعم يمكن أن يكون لها بعض التوقعات بأن شيئا ما سيحدث. تمت زيارتها السويد الشغب والحركات المتطرفة، كما يقول كاليفا.

كاليفا الذي كان شائعا جدا في الماضي، اتخذ التطرف مكان في التأثير على شخص معين. الآن الوضع قد تغير وتطرف الشباب يمكن أن تسهم في المنتديات في الإنترنت أكره القراءة.

Henri Ilmonen

Arabiankielen sisälukutaitoni on hieman ruosteessa, mutta mikäli ymmärrän oikein, Lieksan "imaami" Alfthan aikoo jatkaa "pyhää" sotaansa Helsingin Opetusvirastoa ja sen diktaattoria Rauno Jarmilaa vastaan vapauttaakseen "viattoman" Antti Korhosen ansaitusta alaikäisen pahoinpitelysyytteestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ana akthar min shaba ´an ! Lazem howwa tabbakh jayyed. Inshallah.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sodin vain arkisin ja päivällä, kuten Ruotsin ilmavoimat.

Jukka Mäkinen

"Olen opiskellut radikaalien islamilaisten terroristiryhmien luutnantti järkyttynyt Kalifa tapahtumia Tukholmassa, mutta en näe mitään syytä huoleen, olemme täällä Suomessa. Meillä ei ole vastaavia radikaaleja ryhmiä, jotka työskentelevät jo Ruotsissa ja Norjassa.

- En voi sanoa, että hyökkäys oli täydellinen yllätys. Kyllä, voit olla odotuksia, että jotain tapahtuu. Ruotsi on ollut mellakoita ja ääriliikkeet, kuten Kalifa sanovat.

Kalifa, joka oli hyvin yleinen Aiemmin pidettiin ääriliikkeiden vaikutusta tietyn henkilön. Nyt tilanne on muuttunut ja radikalisoitumista nuoret voivat osallistua foorumeilla Internet vihaavat käsittelyssä."

Jukka Mäkinen

Ei tuossa kyllä mitään järkeä ole :D

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #16

Hyvin googletettu kumminkin ;)

- ja ihan kiva että luutnantti Kalifa ja ensimmäinen vaimonsa saatiin takaisin kotiin

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Väkisin nousevat mieleen prinssieversti Pekka Lipponen ja hänen ystävänsä Kansainvälisen Öljy-yhtiön päätarkastaja Kalle-Kustaa Korkki ja heidän moninaiset seikkailunsa maailmalla.

Tämän luutnantti Kalifan ensimmäinen vaimokin sattuu olemaan Nesteen palkkalistoilla !

Henri Ilmonen Vastaus kommenttiin #21
Markku Toivonen

Kihi, kihi. On myös mahdollista, että suomalaiset eivät paljastaneet (oikeita) henkilötietojaan kaappaajille. Jos nimet olisi kerrottu joka foorumilla, olisi toki ollut helppoa etsiä taustatiedot. Kaappaajat aivan varmasti lukevat ilta-pulua.

Nykyinen sukupolvi tuntuu kyllä uskovan aika sokeasti myös virtuaalimaailman kaikkivoipaisuuteen. Kihi, kihi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Oman teoriani mukaan kaappaajat sieppasivat luutnantti Kalifan ynnä lempivaimonsa ja haareminvartijansa voidakseen vaikuttaa keskushallitukseen paikallispoliittisin keinoin, jotta saisivat kylänsä lähelle linkkitornin ja nettiyhteydet, sitten voidakseen tarkemmin googlettaa kuka luutnantti Kalifa oikein on miehiään.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kenellä on tietoa, keitä sieppaajat olivat. Olivatko he terroristeja, olivatko he rahan tarpeessa olevia paikallisia heimoja,
joilla ei ole varaa hommata itselleen googlaus välineitä. Olisiko heillä edes ollut mahdollista käyttää, jos vaikka olisi ollut.
Joka kolkassa ei taida vielä olla edes käytettävää verkkoa, googlaapa siinä sitten.

”Jemenissä on maan köyhyyden vuoksi muihin Lähi-idän valtioihin verrattuna huono infrastruktuuri. Tiet ovat yleisesti huonossa kunnossa, vaikkakin niiden parantamiseksi on tehty useita suunnitelmia. Maassa on teitä 71 300 kilometriä, josta vain 6 200 kilometriä on päällystetty. Maassa ei ole rautatietä, mutta suunnitteilla on rakentaminen Jemenin ja Omanin välille. Maassa oli vuonna 2010 yhteensä 55 lentokenttää, joista 17 päällysteisiä. Maassa toimii neljä kansainvälistä lentoasemaa: Adenin, Sanaan, Ta'izzin ja Hodeidahin kansainväliset lentoasemat. Yemenia on Jemenin kansallinen lentoyhtiö. Sen osakkeista 51 prosenttia kuuluu Jemenin, ja 49 prosenttia Saudi-Arabian valtioille. Jemenin tärkeimmät satamakaupungit ovat Aden, Hodeidah Al-Mukalla ja Mocha.[21][1]
Jemenissä oli vuonna 2009 yhteensä noin 2,3 miljoonaa internetin käyttäjää, mikä on väkilukuun suhteutettuna erittäin vähän. Pieni internetin käyttäjien määrä johtuu rajoittuneesta kaistanleveydestä Jemenin vanhentuneessa puhelinverkossa sekä väestön köyhyydestä, sillä kaikilla ei ole varaa tietokoneeseen. Maan merkittävä tietoliikenteen tarjoaja TeleYemen ilmoitti vuonna 2005 sijoittavansa parempaan teknologiaan parantaakseen kaistayhteyksiä ja tuodakseen internetin käytettäväksi laajemmalle ihmisryhmälle. Monilla ei ole myöskään varaa hankkia puhelinta, ja siksi maassa on väkilukuun verrattuna vähän puhelimen käyttäjiä. Puhelimien määrä on kuitenkin nousussa, ja maassa oli vuonna 2009 käytössä noin miljoona lankapuhelinta ja 8,3 miljoonaa matkapuhelinta.[21][1]”
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jemen

Olisiko tiedolla, heidän henkilöllisyydestään, ammatistaan ollut jotakin merkitystä heidän asemansa kannalta panttivankeina? Mutta meille suomalaisille tuntuu olevan erittäin tärkeätä tietää keitä he ovat, mitä tekevät ammatikseen? Minua kiinnostaa ainoastaan miten heidän työnantajansa suhtautui pitkittyneeseen lomaan, vai extreme seikkailuun? Oliko palkatonta, palkattua, mitä? Voidaanko taas turhemman asian takia koota asiantuntijoita, mielipiteen lausujia, arvailijoita keskustelemaan.

Janne Hilden

Kyllä kaappaajilla oli kaistaa uploadata Youtubeen kaappausvideo siitä kolmannesta itävältalaismiehestä.
Jos siihen on resurssit, niin varmasti googlettaminenkin onnistui.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nettikaffila on kaikissa vähemmän kehittyneissä maissa se ratkaisu. Ihmiset käyttävät internettiä kaupungeissa aivan yleisesti, mutta harvalla on oma tietokone.

Jemenin pääkaupungin nettikahviloita oli viimeksi ynnättäessä (v. 2004?) noin 250. Siellä on kaistaa.

http://www.anhri.net/en/reports/net2004/yemen.shtml

Käyttäjän jakpaju kuva
Jouko Paju

Ja sukunimi oli Kaleva eikä Kivelä

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mikkonen on mielestäni oikeassa, Yemenin Al Qaidalla on riveissään propagandisteja, jotka osaavat englantia ja luultavasti osaavat googlata sangen hyvin. Ainakin kaksi ainakin näistä miehistä tunnetaan nimeltä ja he olivat Anwar al-Awlaki ja Samir Khan. Tässä on linkin heidän englanninkielisiin Wikipedia-sivuihin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Anwar_al-Awlaki
http://en.wikipedia.org/wiki/Samir_Khan

Luultavasti heillä on avustajia, joilla on pääsy nettiin, sillä ainakin Khan oli Al Qaidan englanninkielisen propagandaverkkolehden, Inspire:n toimittaja ja julkaisija. Kumpikin näistä miehistä kuoli miehittämättömän lentokoneen hyökkäyksessä 30. syyskuuta, 2011 Jemenissä. Vaikka he kuolivat, niin on oletettavaa, että heidän avustajiaan on Jemenissä ja näillä avustajilla on pääsy nettiin, jota kautta he voivat hankkia googlata tietoja esim. suomalaisista panttivangeista.

Piku Koo

Heh heh.
Kun vaimokin oli vielä suomalaisen öljy-yhtiön johdossa, ei voi olla täydellisempää kohdetta. Sitä kautta seikkailukin ehkä maksettiin. Öljybiznis is biznis, kyllä ne toisiaan ymmärtää.

Toimituksen poiminnat