Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Ostetaan aseita - ilmastonmuutosta ei voi enää peruuttaa

Synkkä tosiasia on, ettei CO2-päästöille voida enää mitään. Juna meni jo - peli on pelattu. Länsimaat eivät ole valmiita tinkimään elintasostaan eivätkä varsinkaan kehittyvät maat oman elintasonsa noususta. Kiina avaa uuden lentokentän joka viikko ja rakentaa uuden hiilivoimalan joka toinen viikko. Suomalaisten pyristelyllä ei ole hyttysenpieraisun verran merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se tapahtuu joka tapauksessa. On vain yksi looginen johtopäätös: meidän pitää ostaa aseita, ja paljon.

 

Kaikkien skenaarioiden mukaan Suomessa tulee olemaan ilmastonmuutoksessa hyvät oltavat. Makeaa vettä riittää ja pahimmillaankin ilmasto muuttuu arktisesta keskieurooppalaiseksi, eli paremmaksi. Jos merenpinta nousee muualla, elintila kapenee, kuivuus ja luonnonkatastrofit yleistyvät, meidän elintilaamme saattaa olla tunkua. Niinpä ainoa oikea ratkaisu Suomelle on asettaa runsaasti rautaa rajalle, jolla osoitamme suojaavamme omaa maaperäämme.

 

Kaikkein vahingollisinta on vihreä haihattelu, jolla emme pysäytä ilmastonmuutosta mutta kuristamme oman vientiteollisuutemme kuoliaaksi, ja sitten meillä ei enää ole varaa ostaa edes niitä aseita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Vihreiden haihattelu on kohtuullisen turvallista pikkulasten näpertelyä omaasi verraten. ;)

Juhani Mäkinen

Muutama ydinpommi voisi olla poikaa, kun kansainvaellukset alkavat...

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Minä olen myös kovasti miettinyt, että 400 taktistä y-kärkeä rauhoittaisi isänmaallisten mieltä kovasti. Armeijankin voisi lakkauttaa lähes kokonaan, mikäli puolustus (jolle ei tule ikinäkoskaan tarvetta) olisi hoidettu ytyllä. Jos ytyllä tekee sähköä, niin olisi syytä kasvattaa pallit ja tehdä niin pirusti pommejakin.

Tosin jos Putkiselle antaisi avaimen, niin ryssät kuolisi sukupuuttoon ;) Ei se laskeumista ymmärrä mitään.

Sari Tirkkonen

Hiilidioksidi ei ole maapallolle ongelma, vaan se on polttoainetta kasvikunnalle! Sademetsien tuhoaminen on suuri tekijä ilmaston muutoksessa. Samoin vähintään yhtä suuri vaikuttaja on ilmakehään vesihöyryä levittävä lentoliikenne. Tuo vesihöyry on n. 10 kertaa voimakkaampi vaikutuksiltaan ilmastoon, kuin CO2.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Peruskoulun oppimääkin hakusessa kasvit sekä yhteyttävät että hengittävät.

Ihmisen aiheuttama hiillidioksidin määrän lisäys lämmittää myös meriä ja haihtuminen voimistuu, vesihöyryn määrä kasvaa ilmakehässä ja siten myös ihmisen aiheuttaman vesihöyryn kasvu voimistaa kasvihuoneilmiötä.

Sari Tirkkonen

Mikä tuossa oli väärin? Kyllä! Kasvit tuottavat happea ja siihen ne tarvitsevat suuren määrän hiilidioksidia, sekä auringon valoa. Se, että sademetsiä on hakattu hurjasti nurin on aiheuttanut tuon hiilidioksiidin määrän kasvun ilmassa, mutta vielä suurempi vaikutus ilmaston lämpenemiseen on ollut tuossa, kun ilmakehässä on yhä enemmän vesihöyryä johtuen mm. lentoliikenteestä ja ilmaston lämpenemisestä aiheutuneesta höyrystymisestä.

Onneksi sademetsien hakkaaminen on vähenemään päin ja toiveessa onkin, että luonnon kiertokulku palaa ennalleen.

Aineita ei voi tyhjästä luoda, eikä hävittää, vaan ne kiertävät luonnossa muuttaen olomuotoaan.

Sari Tirkkonen Vastaus kommenttiin #5

"Vesihöyryn arvioidaan aiheuttavan kasvihuoneilmiöstä noin 36–70%. Vesihöyryn elinikä ilmakehässä on kuitenkin todella lyhyt, noin 7–10 päivää. Ihminen ei toiminnallaan suoraan lisää ilmakehän vesihöyrypitoisuutta, vaikka pitoisuudet voivat muuttua ilmaston lämpenemisen seurauksena. Lentoliikenteen yläilmakehään päästämällä vesihöyryllä on kuitenkin huomattava ilmastoa lämmittävä vaikutus[10]." wikipedia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #5

Opettele käyttämään Google ja katso mitä siellä sanotaan kasvien hengittämisestä. Sitten mene nurkkaan häpeämään.

Joo. Kyllä lentoliikenne synnyttää vesihöyryä ja hiilidioksidia. Mutta kokonaisuuden kannalta ei merkittävästi.

Sari Tirkkonen Vastaus kommenttiin #7

"vesihöyryn määrä kasvaa ilmakehässä ja siten myös ihmisen aiheuttaman vesihöyryn kasvu voimistaa kasvihuoneilmiötä." Sinä sanoit tämän.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #8

Esitin päättelyketjun, jonka katkaisit

"vesihöyryn määrä kasvaa ilmakehässä ja siten myös ihmisen aiheuttaman vesihöyryn kasvu voimistaa kasvihuoneilmiötä." Sinä sanoit tämän.

Suorittaisit lukion loppuun ennenkuin tulet aikuisten foorumille.

Joachim Seetaucher

Ilmasto ei ole muuttunut miksikään viimeisten parin sadan vuoden aikana.
Luotettavia ja vertailukelpoisia mittaustuloksia on käytännöllisesti katsoen globaalisti vain viimeisten 50 vuoden ajalta.

Juna ei ole mennyt eikä junaa ole olemassakaan.

Joachim Seetaucher

Höpsis itelles!

Liittämässäsi käppyrässä kuluvat tuhannet vuodet muutaman millin alueella ja yhtäkkiä onkin sitten piirretty suora viiva ylöspäin muutamien vuosien perusteella. Tuhannen vuoden kuluttua tarkasteltuna se olisi samalla tavalla havaitsemattomissa kuin kaikki muutkin satunnaiset vuosipiikit käyrässä, jossa tuhat vuotta mahtuu puoleen senttiin.

Älä yritä hämätä, ei me niin tyhmiä olla!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Höyrypäänä höyryävät vesihöyryn lisääntymisestä ilmakehässä, hypoteesin pohjalta mallinnetusta tapahtumasta joka ikäänkuin olisi selviö,
vaan empiria osoittaa, että ei ole vesihöyry ilmakehässämme lisääntynyt vaan pikemminkin vähentynyt mm. merissä olevan pintalämmön tasaisemman jakaantumisen vuoksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpsis.

“When you heat the planet, you increase the ability of the atmosphere to hold moisture,” said Benjamin Santer, lead author from Lawrence Livermore National Laboratory’s Program for Climate Modeling and Intercomparison. “The atmosphere’s water vapor content has increased by about 0.41 kilograms per square meter (kg/m²) per decade since 1988, and natural variability in climate just can’t explain this moisture change. The most plausible explanation is that it’s due to the human-caused increase in greenhouse gases.”

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Rohkenen esittää eriävän mielipiteen; keskieurooppalainen ilmasto on kauhea!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Kyllä näin. Hyvät ilmat on vain Kanadassa, täällä ja Seelannissa. Ruotsissa voisi olla ilman ruottalaisii.

Toimituksen poiminnat