Henri Mikkonen Pienen miehen asialla

Paavo Lipponen ei halunnut presidentiksi - eikä päässyt

Demarit syöksyivät presidentinvaaleissa (ehkä lopulliseen) rotkoon. Sinne heidät vei mukanaan entinen pääministeri Paavo Lipponen, jonka kannatus koki suorassa kansanvaalissa pohjakosketuksen: 6,7 prosenttia. Lukema on katastrofaalista pienpuoluetasoa. Lipponen saikin vain vaivoin pidettyä vasemmiston Paavo Arhinmäen (5,5 %) takanaan.

Lipposesta ei siis tullut tasavallan presidenttiä. Voisiko tuloksella olla jotain tekemistä tämän lausunnon kanssa, jonka Lipponen lähetti Helsingin Sanomiin 16.12.2009, siis vain reilua puoltatoista vuotta ennen vaalikampanjan alkua:

------

En halua presidentiksi

Juha Akkasen kirjoitukseen (HS Pääkirjoitussivu 10.12.) viitaten pyydän saada vielä kerran ilmoittaa, että en ole käytettävissä ehdokkaaksi tasavallan presidentin vaaleihin. Olen sanonut asian julkisuuteen jo vuosia sitten.  Olin kahdeksan vuotta pääministerinä, tasavallan tärkeimmässä tehtävässä. En halua presidentiksi, siihen minulla ei ole minkäänlaista motivaatiota. Menisikö tämä jo perille?  PAAVO LIPPONEN  ENTINEN PÄÄMINISTERI 

-----

(korostukset ja kursiivit allekirjoittaneen)

 

Kuka hullu palkkaisi sellaisen työntekijän, joka on juuri kovaan ääneen sanonut, ettei hänellä ole työhön mitään motivaatiota?

Kansa lähetti tänä sunnuntaina Lipposelle selvät terveiset: "Perille meni."

 

 

p.s. Mikael Jungnerin puoluesihteerin itsemurha on hämmentänyt minua läpi vaaliviikon. Mikael ei ole tyhmä; hänen on täytynyt tietää että tässä käy näin. Kaikki merkit olivat ilmassa. Minä en keksi muuta syytä, kuin että Jungnerilla on jo valmiina puoluesihteerin hommia parempi työtarjous, ja hän vain tarvitsi hyvän tekosyyn jättää uppoava laiva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Teemu Tilaeus

Lipponen voi nyt keskittyä täysin rinnoin svenska.ny -kampanjaansa.

Seppo Hildén

"Kansa lähetti tänä sunnuntaina Lipposelle selvät terveiset: "Perille meni."

Henri, tää oli hyvä.

Toimituksen poiminnat