Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Fri, 09 Aug 2013 18:21:41 +0300 fi Ostetaan aseita - ilmastonmuutosta ei voi enää peruuttaa http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146676-ostetaan-aseita-ilmastonmuutosta-ei-voi-enaa-peruuttaa <p>Synkkä tosiasia on, ettei CO2-päästöille voida enää mitään. Juna meni jo - peli on pelattu. Länsimaat eivät ole valmiita tinkimään elintasostaan eivätkä varsinkaan kehittyvät maat oman elintasonsa noususta. Kiina avaa uuden lentokentän joka viikko ja rakentaa uuden hiilivoimalan joka toinen viikko. Suomalaisten pyristelyllä ei ole hyttysenpieraisun verran merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se tapahtuu joka tapauksessa. On vain yksi looginen johtopäätös: meidän pitää ostaa aseita, ja paljon.</p><p>&nbsp;</p><p>Kaikkien skenaarioiden mukaan Suomessa tulee olemaan ilmastonmuutoksessa hyvät oltavat. Makeaa vettä riittää ja pahimmillaankin ilmasto muuttuu arktisesta keskieurooppalaiseksi, <em>eli paremmaksi</em>. Jos merenpinta nousee muualla, elintila kapenee, kuivuus ja luonnonkatastrofit yleistyvät, meidän elintilaamme saattaa olla tunkua. Niinpä ainoa oikea ratkaisu Suomelle on asettaa runsaasti rautaa rajalle, jolla osoitamme suojaavamme omaa maaperäämme. </p><p>&nbsp;</p><p>Kaikkein vahingollisinta on vihreä haihattelu, jolla emme pysäytä ilmastonmuutosta mutta kuristamme oman vientiteollisuutemme kuoliaaksi, ja sitten meillä ei enää ole varaa ostaa edes niitä aseita.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Synkkä tosiasia on, ettei CO2-päästöille voida enää mitään. Juna meni jo - peli on pelattu. Länsimaat eivät ole valmiita tinkimään elintasostaan eivätkä varsinkaan kehittyvät maat oman elintasonsa noususta. Kiina avaa uuden lentokentän joka viikko ja rakentaa uuden hiilivoimalan joka toinen viikko. Suomalaisten pyristelyllä ei ole hyttysenpieraisun verran merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se tapahtuu joka tapauksessa. On vain yksi looginen johtopäätös: meidän pitää ostaa aseita, ja paljon.

 

Kaikkien skenaarioiden mukaan Suomessa tulee olemaan ilmastonmuutoksessa hyvät oltavat. Makeaa vettä riittää ja pahimmillaankin ilmasto muuttuu arktisesta keskieurooppalaiseksi, eli paremmaksi. Jos merenpinta nousee muualla, elintila kapenee, kuivuus ja luonnonkatastrofit yleistyvät, meidän elintilaamme saattaa olla tunkua. Niinpä ainoa oikea ratkaisu Suomelle on asettaa runsaasti rautaa rajalle, jolla osoitamme suojaavamme omaa maaperäämme.

 

Kaikkein vahingollisinta on vihreä haihattelu, jolla emme pysäytä ilmastonmuutosta mutta kuristamme oman vientiteollisuutemme kuoliaaksi, ja sitten meillä ei enää ole varaa ostaa edes niitä aseita.

]]>
18 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146676-ostetaan-aseita-ilmastonmuutosta-ei-voi-enaa-peruuttaa#comments Ympäristö Fri, 09 Aug 2013 15:21:41 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146676-ostetaan-aseita-ilmastonmuutosta-ei-voi-enaa-peruuttaa
Nettikansa leimataan yhden sekopään vuoksi http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141445-nettikansa-leimataan-yhden-sekopaan-vuoksi <p>No nyt se on sitten varmaa. Rikosylikomisario Juha Rautaheimo vahvistaa Helsingin Sanomissa, että Suomea kuohuttaneet nettiuhkailut ovat ""-- täysin selvästi peräisin yhdestä ja samasta lähteestä. Kaikkien sisältö on samantyyppinen." </p><p>&nbsp;</p><p>Eli suomeksi: yhden sekopään vuoksi suurin piirtein kaikki pakkoruotsia vastustavat ja humanitääristä maahanmuuttoa kritisoivat nettikirjoittelijat on leimattu uhkailijoiksi. Uudessa Suomessa itse Petteri Järvinenkin oli jo valmis harkitsemaan sananvapauden rajoituksia, ministeritasolta vähintäänkin spekuloitiin mahdollisuudella kieltää anonyymi nettikirjoittelu, ja niin edelleen.</p><p>&nbsp;</p><p>Hei haloo! Tiesittekö muuten, että Barack Obama saa joka päivä 30 tappouhkausta eli presidenttikausien aikana niitä on ehtinyt kertyä jo yli 50.000 kappaletta. No miten on, vaaditaanko Yhdysvalloissa laajasti netin sensuroimista, sananvapauden rajoittamista ja tunnistautumispakon asettamista, jotta uhkailu saataisiin loppumaan? Ei tietenkään vaadita. Siellä sentään ymmärretään, että sekopäitä on aina ollut, tulee aina olemaan, ja sananvapaus on loukkaamaton ihmisarvo, jota ei sekopäiden vuoksi aleta rajoittamaan. </p><p>&nbsp;</p><p>Jotain suhteelllisuudentajua toivoisi tähän suomalaiseen keskusteluun. Miten on mahdollista, että yksi ihminen saa valtakunnan päämediat aivan sekaisin ja julistamaan kuin yhdestä suusta kuinka kamalaa tämä uhkailu oikein onkaan? Hesari painaa kaksikielistä aukeamaa ja Yleltä tuutataan suoraa lähetystä "mielenosoituksesta vihaa vastaan". Mistä lähtien yksi mielenterveydeltään häiriintynyt ihminen on saanut oikeuden omistaa näin paljon palstatilaa?</p><p>&nbsp;</p><p>En vertaisi kovin mielelläni uhkailua terrorismiin, mutta joka tapauksessa terrorismin kuin uhkailunkin tarkoitus on saada aikaan suurempi vaikutus, kuin mikä itse teolla on. Yksittäisten sekoboltsien lähettämien uhkausten uutisointi kissankokoisin otsikoin johtaa juuri siihen vaikutukseen, joka uhkauksen tekijällä on ollut tarkoituksena. Jättämällä uutiset kirjoittamatta uhkauksen tekijäkin epäonnistuu.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> No nyt se on sitten varmaa. Rikosylikomisario Juha Rautaheimo vahvistaa Helsingin Sanomissa, että Suomea kuohuttaneet nettiuhkailut ovat ""-- täysin selvästi peräisin yhdestä ja samasta lähteestä. Kaikkien sisältö on samantyyppinen."

 

Eli suomeksi: yhden sekopään vuoksi suurin piirtein kaikki pakkoruotsia vastustavat ja humanitääristä maahanmuuttoa kritisoivat nettikirjoittelijat on leimattu uhkailijoiksi. Uudessa Suomessa itse Petteri Järvinenkin oli jo valmis harkitsemaan sananvapauden rajoituksia, ministeritasolta vähintäänkin spekuloitiin mahdollisuudella kieltää anonyymi nettikirjoittelu, ja niin edelleen.

 

Hei haloo! Tiesittekö muuten, että Barack Obama saa joka päivä 30 tappouhkausta eli presidenttikausien aikana niitä on ehtinyt kertyä jo yli 50.000 kappaletta. No miten on, vaaditaanko Yhdysvalloissa laajasti netin sensuroimista, sananvapauden rajoittamista ja tunnistautumispakon asettamista, jotta uhkailu saataisiin loppumaan? Ei tietenkään vaadita. Siellä sentään ymmärretään, että sekopäitä on aina ollut, tulee aina olemaan, ja sananvapaus on loukkaamaton ihmisarvo, jota ei sekopäiden vuoksi aleta rajoittamaan.

 

Jotain suhteelllisuudentajua toivoisi tähän suomalaiseen keskusteluun. Miten on mahdollista, että yksi ihminen saa valtakunnan päämediat aivan sekaisin ja julistamaan kuin yhdestä suusta kuinka kamalaa tämä uhkailu oikein onkaan? Hesari painaa kaksikielistä aukeamaa ja Yleltä tuutataan suoraa lähetystä "mielenosoituksesta vihaa vastaan". Mistä lähtien yksi mielenterveydeltään häiriintynyt ihminen on saanut oikeuden omistaa näin paljon palstatilaa?

 

En vertaisi kovin mielelläni uhkailua terrorismiin, mutta joka tapauksessa terrorismin kuin uhkailunkin tarkoitus on saada aikaan suurempi vaikutus, kuin mikä itse teolla on. Yksittäisten sekoboltsien lähettämien uhkausten uutisointi kissankokoisin otsikoin johtaa juuri siihen vaikutukseen, joka uhkauksen tekijällä on ollut tarkoituksena. Jättämällä uutiset kirjoittamatta uhkauksen tekijäkin epäonnistuu.

]]>
15 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141445-nettikansa-leimataan-yhden-sekopaan-vuoksi#comments Kotimaa Thu, 30 May 2013 19:40:18 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141445-nettikansa-leimataan-yhden-sekopaan-vuoksi
Terroristit eivät osaa googlettaa http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139988-terroristit-eivat-osaa-googlettaa <p>Pari päivää on hehkutettu Suomen mediaa siitä, että se piti kidnapattujen suomalaisten ammatillisen taustan salassa. </p><p>Minä löysin parissa minuutissa googlella mm. Ylen uutisten artikkelin parin vuoden takaa, jossa Atte Kalevaa haastateltiin. Jutusta selvisi sekä hänen tutkimustensa aihe että sotilasarvonsa. Tältä kyseinen juttu näyttää Google Translatella käännettynä englanniksi, asiasisältö hyvin ymmärrettävissä:</p><p><a href="http://translate.google.fi/translate?sl=auto&amp;tl=en&amp;js=n&amp;prev=_t&amp;hl=fi&amp;ie=UTF-8&amp;eotf=1&amp;u=http%3A%2F%2Fyle.fi%2Fuutiset%2Fpelottaako_terrorismin_rantautuminen_suomeen%2F5685594" title="http://translate.google.fi/translate?sl=auto&amp;tl=en&amp;js=n&amp;prev=_t&amp;hl=fi&amp;ie=UTF-8&amp;eotf=1&amp;u=http%3A%2F%2Fyle.fi%2Fuutiset%2Fpelottaako_terrorismin_rantautuminen_suomeen%2F5685594">http://translate.google.fi/translate?sl=auto&amp;tl=en&amp;js=n&amp;prev=_t&amp;hl=fi&amp;ie...</a></p><p>Mitä tästä pitää päätellä? Joko:</p><p> 1) terroristit/kidnappaajat eivät osaa käyttää googlea</p><p>2) he eivät 140 vuorokaudessa saaneet selville kidnappaamiensa henkilöiden oikeaa nimeä</p><p>3) he osasivat käyttää googlea, mutta henkilöiden taustoilla ei oikeasti ollut mitään merkitystä, tai </p><p>4) me emme ole kuulleet tästä asiasta vielä kaikkea.</p><p>Itse epäilen jälkimmäisintä.</p><p>&nbsp;</p><p>Korj. 11.5. klo 10.36, Kivelä -&gt; Kaleva, lisätty loppuun luettelo helppolukuisuuden vuoksi</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pari päivää on hehkutettu Suomen mediaa siitä, että se piti kidnapattujen suomalaisten ammatillisen taustan salassa.

Minä löysin parissa minuutissa googlella mm. Ylen uutisten artikkelin parin vuoden takaa, jossa Atte Kalevaa haastateltiin. Jutusta selvisi sekä hänen tutkimustensa aihe että sotilasarvonsa. Tältä kyseinen juttu näyttää Google Translatella käännettynä englanniksi, asiasisältö hyvin ymmärrettävissä:

http://translate.google.fi/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fyle.fi%2Fuutiset%2Fpelottaako_terrorismin_rantautuminen_suomeen%2F5685594

Mitä tästä pitää päätellä? Joko:

1) terroristit/kidnappaajat eivät osaa käyttää googlea

2) he eivät 140 vuorokaudessa saaneet selville kidnappaamiensa henkilöiden oikeaa nimeä

3) he osasivat käyttää googlea, mutta henkilöiden taustoilla ei oikeasti ollut mitään merkitystä, tai

4) me emme ole kuulleet tästä asiasta vielä kaikkea.

Itse epäilen jälkimmäisintä.

 

Korj. 11.5. klo 10.36, Kivelä -> Kaleva, lisätty loppuun luettelo helppolukuisuuden vuoksi

]]>
27 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139988-terroristit-eivat-osaa-googlettaa#comments Ulkomaat Fri, 10 May 2013 20:37:12 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139988-terroristit-eivat-osaa-googlettaa
Poliisi vuotaa, koska sille maksetaan siitä http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137796-poliisi-vuotaa-koska-sille-maksetaan-siita <p>Putin-vuodon yhteydessä on hämmästelty, miten tieto arkaluontoisesta rekisteristä voi vuotaa medialle. Hämmästely on turhaa. Poliisin tietovuodot ovat Suomessa maan tapa. Poliisit tienaavat vuodoista suoranaista rahaa ja saavat lisäksi vielä median suojan erilaisille väärinkäytöksilleen.</p><p>&nbsp;</p><p>Miten tämä toimii? Poliisi vuotaa toimittajalle salaisia tietoja esimerkiksi julkisuuden henkilön esitutkinnasta. Toimittaja saa tästä mehukkaan skuupin, jolla lehti tienaa rahaa. Hetken päästä samaisen poliisin rallikerhon autojen kylkeen ilmestyy lehtitalon isot mainokset.</p><p>&nbsp;</p><p>Rahallisen motiivin lisäksi on olemassa vielä tärkeämpi motiivi, joka liittyy molemminpuoliseen hyötyyn. Koska toimittaja hyötyy siitä, että poliisi vuotaa, toimittajan ei kannata tonkia poliisin mahdollisia väärinkäytöksiä. Jos toimittaja niin tekisi, poliisi siitä pian hermostuisi ja lopettaisi vuodot. Näin poliisi saa (hiljaisella) lupauksella vuotojen jatkumisesta ostettua median hiljaiseksi ja estettyä mediaa toteuttamasta varsinaista tehtäväänsä, julkisen vallan vahtimista. Media ummistaa silmänsä poliisin virkarikoksille.</p><p>&nbsp;</p><p>Toimittajien ja poliisin keskinäinen korruptio on todellinen uhka suomalaiselle kansalaisyhteiskunnalle. Milloin laillisuusvalvojamme aikovat puuttua tilanteeseen? Milloin valtakunnansyyttäjä aloittaa tutkimukset? Tähän asti mitään todellista tahtoa tutkia asiaa ja paljastaa epäterveitä kytköksiä ei ole näkynyt.&nbsp; </p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Putin-vuodon yhteydessä on hämmästelty, miten tieto arkaluontoisesta rekisteristä voi vuotaa medialle. Hämmästely on turhaa. Poliisin tietovuodot ovat Suomessa maan tapa. Poliisit tienaavat vuodoista suoranaista rahaa ja saavat lisäksi vielä median suojan erilaisille väärinkäytöksilleen.

 

Miten tämä toimii? Poliisi vuotaa toimittajalle salaisia tietoja esimerkiksi julkisuuden henkilön esitutkinnasta. Toimittaja saa tästä mehukkaan skuupin, jolla lehti tienaa rahaa. Hetken päästä samaisen poliisin rallikerhon autojen kylkeen ilmestyy lehtitalon isot mainokset.

 

Rahallisen motiivin lisäksi on olemassa vielä tärkeämpi motiivi, joka liittyy molemminpuoliseen hyötyyn. Koska toimittaja hyötyy siitä, että poliisi vuotaa, toimittajan ei kannata tonkia poliisin mahdollisia väärinkäytöksiä. Jos toimittaja niin tekisi, poliisi siitä pian hermostuisi ja lopettaisi vuodot. Näin poliisi saa (hiljaisella) lupauksella vuotojen jatkumisesta ostettua median hiljaiseksi ja estettyä mediaa toteuttamasta varsinaista tehtäväänsä, julkisen vallan vahtimista. Media ummistaa silmänsä poliisin virkarikoksille.

 

Toimittajien ja poliisin keskinäinen korruptio on todellinen uhka suomalaiselle kansalaisyhteiskunnalle. Milloin laillisuusvalvojamme aikovat puuttua tilanteeseen? Milloin valtakunnansyyttäjä aloittaa tutkimukset? Tähän asti mitään todellista tahtoa tutkia asiaa ja paljastaa epäterveitä kytköksiä ei ole näkynyt. 

 

 

]]>
14 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137796-poliisi-vuotaa-koska-sille-maksetaan-siita#comments Kotimaa Sat, 13 Apr 2013 07:05:50 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137796-poliisi-vuotaa-koska-sille-maksetaan-siita
Saako perinnön syödä jälkipolvilta http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133936-saako-perinnon-syoda-jalkipolvilta <p>Suurilla ikäluokilla on paljon omaisuutta,&nbsp; joten on herännyt keskustelua siitä, tulisiko heidän käyttää eläessään siitä mahdollisimman paljon vaiko elää niukasti ja jättää runsas perintö lapsilleen. Markkinoille on tullut sijoitustuotteita kuten käänteinen asuntolaina, jossa myyjä myy asuntonsa, mutta jää siihen pankin vuokralaiseksi. Pankki ottaa perikunnalta asunnon haltuunsa asukkaan kuoltua. On ehdotettu myös eläkevakuutusta, jossa eläkevakuutusyhtiö ostaisi asiakkaan asunnon. Tällaiset sijoitustuotteet voivat hyvinkin jättää perikunnan nuolemaan näppejään, jos vainaja on pannut omaisuuden haisemaan viimeisinä elinvuosinaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Minä annan tähän oman mielipiteeni. Omat vanhempani suomalaisittain kohtuullisen, mutta eivät mitenkään poskettoman varakkaita: 100 neliön asunto-osake Helsingissä, puolitoista kesämökkiä, jonkin verran metsäomaisuutta, osakkeita ja käteistä, ei velkaa. Minusta heillä on lähtökohtaisesti oikeus käyttää varallisuuttaan niin kuin parhaaksi näkevät. En kuitenkaan katsoisi hyvällä, jos he tuhlaisivat sen kokonaan ja jättäisivät perinnöksi vain murusia. En katsoisi hyvällä, koska pitää muistaa, että eivät hekään ole kaikkea omaisuutta itse tehneet. He ovat aikanaan perineet omat vanhempansa, joilta saivat mukavan pesämunan, jota ovat sitten kartuttaneet. </p><p>&nbsp;</p><p>Ottaen huomioon miten mukavissa olosuhteissa suuret ikäluokat ovat päässeet omaisuuttaan kartuttamaan ja miten hyvä eläke heille jää verrattuna nuorempiin ikäluokkiin, minusta on vain oikein, että he jättävät lapsilleen vähintäänkin sen mitä ovat itse saaneet (+sen omaisuuden tuotto). Olisi aika kohtuutonta, että tämä ikäluokka olisi ensimmäinen, joka jättää lapsilleen vähemmän kuin on itse saanut. Eihän niin tietysti tule käymäänkään kuin yksittäistapauksissa.</p><p>&nbsp;</p><p>Minun kantani tähän perintökysymykseen on siis, että ihmisen moraalinen velvollisuus on jättää lapsilleen se, minkä on itse saanut perintönä, ja tämän omaisuuden historiallisen tuoton. Itse kartuttamansa omaisuuden kukin käyttäköön niin kuin parhaaksi näkee, eikä minulle tulisikaan mieleeni vaatia vanhemmiltani sen suhteen yhtään mitään. </p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suurilla ikäluokilla on paljon omaisuutta,  joten on herännyt keskustelua siitä, tulisiko heidän käyttää eläessään siitä mahdollisimman paljon vaiko elää niukasti ja jättää runsas perintö lapsilleen. Markkinoille on tullut sijoitustuotteita kuten käänteinen asuntolaina, jossa myyjä myy asuntonsa, mutta jää siihen pankin vuokralaiseksi. Pankki ottaa perikunnalta asunnon haltuunsa asukkaan kuoltua. On ehdotettu myös eläkevakuutusta, jossa eläkevakuutusyhtiö ostaisi asiakkaan asunnon. Tällaiset sijoitustuotteet voivat hyvinkin jättää perikunnan nuolemaan näppejään, jos vainaja on pannut omaisuuden haisemaan viimeisinä elinvuosinaan.

 

Minä annan tähän oman mielipiteeni. Omat vanhempani suomalaisittain kohtuullisen, mutta eivät mitenkään poskettoman varakkaita: 100 neliön asunto-osake Helsingissä, puolitoista kesämökkiä, jonkin verran metsäomaisuutta, osakkeita ja käteistä, ei velkaa. Minusta heillä on lähtökohtaisesti oikeus käyttää varallisuuttaan niin kuin parhaaksi näkevät. En kuitenkaan katsoisi hyvällä, jos he tuhlaisivat sen kokonaan ja jättäisivät perinnöksi vain murusia. En katsoisi hyvällä, koska pitää muistaa, että eivät hekään ole kaikkea omaisuutta itse tehneet. He ovat aikanaan perineet omat vanhempansa, joilta saivat mukavan pesämunan, jota ovat sitten kartuttaneet.

 

Ottaen huomioon miten mukavissa olosuhteissa suuret ikäluokat ovat päässeet omaisuuttaan kartuttamaan ja miten hyvä eläke heille jää verrattuna nuorempiin ikäluokkiin, minusta on vain oikein, että he jättävät lapsilleen vähintäänkin sen mitä ovat itse saaneet (+sen omaisuuden tuotto). Olisi aika kohtuutonta, että tämä ikäluokka olisi ensimmäinen, joka jättää lapsilleen vähemmän kuin on itse saanut. Eihän niin tietysti tule käymäänkään kuin yksittäistapauksissa.

 

Minun kantani tähän perintökysymykseen on siis, että ihmisen moraalinen velvollisuus on jättää lapsilleen se, minkä on itse saanut perintönä, ja tämän omaisuuden historiallisen tuoton. Itse kartuttamansa omaisuuden kukin käyttäköön niin kuin parhaaksi näkee, eikä minulle tulisikaan mieleeni vaatia vanhemmiltani sen suhteen yhtään mitään.

]]>
25 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133936-saako-perinnon-syoda-jalkipolvilta#comments Raha Wed, 27 Feb 2013 09:00:49 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133936-saako-perinnon-syoda-jalkipolvilta
Liivijengit, a-stream ja pelko http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133774-liivijengit-a-stream-ja-pelko <p>Katsoin perjantain A-streamin Yle Areenasta. Studiossa oli kaksi liivijengiläistä ja kaksi poliisia. Liivijengiläiset vakuuttivat, että he kuuluvat vain viattomiin moottoripyöräkerhoihin, joiden jäsenistä jotkut tosin ovat joskus tehneet jotain rikoksia. Ei tässä mitään, mutta siitä hämmennyin että poliisitkin hyssyttelivät asiaa ja sanoivat etteivät nämä liivijengit nyt sinänsä ole mikään ongelma. Että ei pitäisi tätä nyt liioitella ja erityisesti pitää varoa leimaamasta rehellisiä moottoripyöräkerhoja, jotka käyttävät liivejä.</p><p>&nbsp;</p><p>Välillä poliisit vähän hämmensivät väliin, että ihmiset pelkäävät liivijengiläisiä. Mutta miksi pelkäävät? </p><p>&nbsp;</p><p>No ehkäpä siksi, että nämä Bandidokset ja Cannonballsit eivät oikeasti ole mitään moottoripyöräkerhoja. Ne ovat rikollisjärjestöjä. Kerhojen suoranainen jäsenyyden ehto on vakavat rikokset, usein väkivaltarikokset.</p><p>&nbsp;</p><p>Minua nämä jengit huolettavat. Erityisen vastenmielinen uutinen oli Lokapoikien jutun yhteydessä tapahtunut tärkeän todistajan väkivaltainen uhkailu. Ihmettelen, miksi poliisi Jari Aarnio vähätteli tv-lähetyksessä näiden jengien aiheuttamaa uhkaa. Aarnio kehui, että meillä asiat ovat hyvin ja sivullisiin ei kohdistu uhkaa. Sehän tässä juuri on vaarallista, että rikollisjärjestöjen levittäessä lonkeroitaan kaikkialle yhteiskuntaan on aina vaan todennäköisempää, että tavallinen kansalainen joutuu heidän kanssaan tekemisiin. Esimerkiksi aivan tavallisen taloyhtiön hallituksen jäsenet tai isännöitsijä voivat tietämättään joutua tekemisiin urakoitsijan kanssa, jonka omistus on liivijengiläisten käsissä. Tällainenkin tapaus on jo ollut, että isännöitsijää oli uhkailtu taloyhtiön pidätettyä maksueriä urakan viivästymisen vuoksi.</p><p>&nbsp;</p><p>Toivoisin poliisilta vähän vakavampia kannanottoja kuin ihmeellistä hymistelyä rikollisten kanssa studiossa. Alkaa näyttää siltä, että jos tavallinen kansalainen joutuu liivijengin tähtäimiin, poliisista ei ole paljon apua. He tutkivat vasta, jos rikos on jo tapahtunut. Lopulta tuomiot ovat aivan mitättömiä, suorastaan törkeän halveksuvia aiheutettuun tuskaan ja kärsimykseen nähden:<a href="http://www.hs.fi/kotimaa/Aseistautuneet+jengil%C3%A4iset+uhkailivat+Lokapoikien+ymp%C3%A4rist%C3%B6jutun+todistajaa+/a1357804840930"><br /></a></p><p><a href="http://www.hs.fi/kotimaa/Aseistautuneet+jengil%C3%A4iset+uhkailivat+Lokapoikien+ymp%C3%A4rist%C3%B6jutun+todistajaa+/a1357804840930">http://www.hs.fi/kotimaa/Aseistautuneet+jengil%C3%A4iset+uhkailivat+Lokapoikien+ymp%C3%A4rist%C3%B6jutun+todistajaa+/a1357804840930</a></p><p>&nbsp;</p><p>3 kk ehdollista! Vielä muutettuna muutaman tunnin yhdyskuntapalveluksi.</p><p>&nbsp;</p><p>Sairasta. Ja surullista.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Katsoin perjantain A-streamin Yle Areenasta. Studiossa oli kaksi liivijengiläistä ja kaksi poliisia. Liivijengiläiset vakuuttivat, että he kuuluvat vain viattomiin moottoripyöräkerhoihin, joiden jäsenistä jotkut tosin ovat joskus tehneet jotain rikoksia. Ei tässä mitään, mutta siitä hämmennyin että poliisitkin hyssyttelivät asiaa ja sanoivat etteivät nämä liivijengit nyt sinänsä ole mikään ongelma. Että ei pitäisi tätä nyt liioitella ja erityisesti pitää varoa leimaamasta rehellisiä moottoripyöräkerhoja, jotka käyttävät liivejä.

 

Välillä poliisit vähän hämmensivät väliin, että ihmiset pelkäävät liivijengiläisiä. Mutta miksi pelkäävät?

 

No ehkäpä siksi, että nämä Bandidokset ja Cannonballsit eivät oikeasti ole mitään moottoripyöräkerhoja. Ne ovat rikollisjärjestöjä. Kerhojen suoranainen jäsenyyden ehto on vakavat rikokset, usein väkivaltarikokset.

 

Minua nämä jengit huolettavat. Erityisen vastenmielinen uutinen oli Lokapoikien jutun yhteydessä tapahtunut tärkeän todistajan väkivaltainen uhkailu. Ihmettelen, miksi poliisi Jari Aarnio vähätteli tv-lähetyksessä näiden jengien aiheuttamaa uhkaa. Aarnio kehui, että meillä asiat ovat hyvin ja sivullisiin ei kohdistu uhkaa. Sehän tässä juuri on vaarallista, että rikollisjärjestöjen levittäessä lonkeroitaan kaikkialle yhteiskuntaan on aina vaan todennäköisempää, että tavallinen kansalainen joutuu heidän kanssaan tekemisiin. Esimerkiksi aivan tavallisen taloyhtiön hallituksen jäsenet tai isännöitsijä voivat tietämättään joutua tekemisiin urakoitsijan kanssa, jonka omistus on liivijengiläisten käsissä. Tällainenkin tapaus on jo ollut, että isännöitsijää oli uhkailtu taloyhtiön pidätettyä maksueriä urakan viivästymisen vuoksi.

 

Toivoisin poliisilta vähän vakavampia kannanottoja kuin ihmeellistä hymistelyä rikollisten kanssa studiossa. Alkaa näyttää siltä, että jos tavallinen kansalainen joutuu liivijengin tähtäimiin, poliisista ei ole paljon apua. He tutkivat vasta, jos rikos on jo tapahtunut. Lopulta tuomiot ovat aivan mitättömiä, suorastaan törkeän halveksuvia aiheutettuun tuskaan ja kärsimykseen nähden:

http://www.hs.fi/kotimaa/Aseistautuneet+jengil%C3%A4iset+uhkailivat+Lokapoikien+ymp%C3%A4rist%C3%B6jutun+todistajaa+/a1357804840930

 

3 kk ehdollista! Vielä muutettuna muutaman tunnin yhdyskuntapalveluksi.

 

Sairasta. Ja surullista.

 

]]>
37 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133774-liivijengit-a-stream-ja-pelko#comments Mon, 25 Feb 2013 16:57:38 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133774-liivijengit-a-stream-ja-pelko
Miksi Stauffenberg asetti vain yhden räjähteen? http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133668-miksi-stauffenberg-asetti-vain-yhden-rajahteen <p>Eversti von Stauffenberg yritti salamurhata Adolf Hitlerin 20.7.1944. Hänen asettamansa pommi räjähti, mutta sen teho ei riittänyt surmaamaan Hitleriä, joka selvisi pienin vahingoin.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Syitä tehon riittämättömyyteen ja murhan epäonnistumiseen on useita, mutta yksi niistä herätti kiinnostukseni, kun perehdyin asiaan. Stauffenbergillä oli mukanaan kaksi kilon painoista räjähdettä, joista hän käytti vain yhtä. Lukemani mukaan, jos räjähdettä olisi ollut kaksi kiloa, Hitler ei olisi voinut selvitä. Miksi Stauffenberg siis jätti toisen räjähteen käyttämättä?</p><p>&nbsp;</p><p>Saamieni tietojen mukaan tämä johtui kiireestä. Palaveria, jossa pommi oli tarkoitus räjäyttää, oli aikaistettu. Tämän vuoksi Stauffenbergillä ei ollut aikaa asettaa aikasytytintä kuin toiseen räjähteistä. Toisen, käyttämättömän, Stauffenbergin adjutantti hävitti heittämällä sen pois autosta pakomatkalla lentokentälle. </p><p>&nbsp;</p><p>Ihmetykseni on kuitenkin edelleen suuri. Miksi Stauffenberg ei asettanut toista räjähdettä salkkuunsa sen viereen, johon hän ehti asettaa sytyttimen? Miksi hän jätti toisen räjähteen pois? Kaiken järjen mukaanhan jos yksi räjähtää, se räjäyttää samalla toisenkin. Sillä vaikka Stauffenberg olisi ehtinyt virittää molemmat räjähteet, sytyttimien mekaanisista ominaisuuksista johtuen toinen olisi kuitenkin räjähtänyt ennen toista. Eli kahdella sytyttimellä olisi merkitystä lähinnä siltä kannalta, että 1) toinen toimii, jos toinen on "suutari" ja 2) käyttämällä kahta sytytintä räjähdys tapahtuu aikaisemmin kuin yhtä sytytintä käyttämällä. Vain toinen sytyttimistä lopulta vaikuttaa räjähdykseen.</p><p>&nbsp;</p><p>Tietääkö joku tästä salamurhasta enemmän yksityiskohtia? Stauffenbergin päätös käyttää vain yhtä räjähdettä vaikuttaa järjenvastaiselta, ellei ole jotain seikkaa, jonka olen jättänyt huomioimatta. Kuitenkin kaikesta mitä olen Stauffenbergista lukenut, olen saanut käsityksen että hän oli äärimmäisen kalkyloiva ja määrätietoinen toimija, joka ei epäröinyt tekemisiään.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Eversti von Stauffenberg yritti salamurhata Adolf Hitlerin 20.7.1944. Hänen asettamansa pommi räjähti, mutta sen teho ei riittänyt surmaamaan Hitleriä, joka selvisi pienin vahingoin. 

 

Syitä tehon riittämättömyyteen ja murhan epäonnistumiseen on useita, mutta yksi niistä herätti kiinnostukseni, kun perehdyin asiaan. Stauffenbergillä oli mukanaan kaksi kilon painoista räjähdettä, joista hän käytti vain yhtä. Lukemani mukaan, jos räjähdettä olisi ollut kaksi kiloa, Hitler ei olisi voinut selvitä. Miksi Stauffenberg siis jätti toisen räjähteen käyttämättä?

 

Saamieni tietojen mukaan tämä johtui kiireestä. Palaveria, jossa pommi oli tarkoitus räjäyttää, oli aikaistettu. Tämän vuoksi Stauffenbergillä ei ollut aikaa asettaa aikasytytintä kuin toiseen räjähteistä. Toisen, käyttämättömän, Stauffenbergin adjutantti hävitti heittämällä sen pois autosta pakomatkalla lentokentälle.

 

Ihmetykseni on kuitenkin edelleen suuri. Miksi Stauffenberg ei asettanut toista räjähdettä salkkuunsa sen viereen, johon hän ehti asettaa sytyttimen? Miksi hän jätti toisen räjähteen pois? Kaiken järjen mukaanhan jos yksi räjähtää, se räjäyttää samalla toisenkin. Sillä vaikka Stauffenberg olisi ehtinyt virittää molemmat räjähteet, sytyttimien mekaanisista ominaisuuksista johtuen toinen olisi kuitenkin räjähtänyt ennen toista. Eli kahdella sytyttimellä olisi merkitystä lähinnä siltä kannalta, että 1) toinen toimii, jos toinen on "suutari" ja 2) käyttämällä kahta sytytintä räjähdys tapahtuu aikaisemmin kuin yhtä sytytintä käyttämällä. Vain toinen sytyttimistä lopulta vaikuttaa räjähdykseen.

 

Tietääkö joku tästä salamurhasta enemmän yksityiskohtia? Stauffenbergin päätös käyttää vain yhtä räjähdettä vaikuttaa järjenvastaiselta, ellei ole jotain seikkaa, jonka olen jättänyt huomioimatta. Kuitenkin kaikesta mitä olen Stauffenbergista lukenut, olen saanut käsityksen että hän oli äärimmäisen kalkyloiva ja määrätietoinen toimija, joka ei epäröinyt tekemisiään.

]]>
10 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133668-miksi-stauffenberg-asetti-vain-yhden-rajahteen#comments Ulkomaat Sun, 24 Feb 2013 12:43:44 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133668-miksi-stauffenberg-asetti-vain-yhden-rajahteen
Viisumivapaus venäläisille ja rahat suomalaisille http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129233-viisumivapaus-venalaisille-ja-rahat-suomalaisille <p>Venäläiset matkailijat tuovat Suomeen yli miljardi euroa vuodessa (HS 22.6.12). Miksi me tyydymme tähän? Kuinka paljon venäläiset toisivat, jos vain saisivat mahdollisuuden? Meillä on kultakaivos itärajan takana, mutta me emme päästä malmia Suomeen.</p><p>&nbsp;</p><p>Montako miljardia Suomeen jäisi, jos viisumipakkoa ei olisi? Moni meistä matkailee säännöllisesti Virossa, koska se on niin helppoa: laivalippu ja menoksi. Matkaan lähdetään hetken mielijohteestakin. Käsi sydämelle: kuinka moni lähtisi, jos matkaa varten pitäisi anoa viisumit päiväkausia etukäteen jokaiselle matkakumppanille erikseen. Ei ole huono arvaus, jos sanon että neljä reissua viidestä jäisi tekemättä ja niin jäisi kaikki ostoksetkin.</p><p>&nbsp;</p><p>Onpa suoranaista idiotismia näinä aikoina, että useampi miljardi euroa koputtaa ovella, mutta me emme vaivaudu avaamaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Rahaa tässä palaa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Venäläiset matkailijat tuovat Suomeen yli miljardi euroa vuodessa (HS 22.6.12). Miksi me tyydymme tähän? Kuinka paljon venäläiset toisivat, jos vain saisivat mahdollisuuden? Meillä on kultakaivos itärajan takana, mutta me emme päästä malmia Suomeen.

 

Montako miljardia Suomeen jäisi, jos viisumipakkoa ei olisi? Moni meistä matkailee säännöllisesti Virossa, koska se on niin helppoa: laivalippu ja menoksi. Matkaan lähdetään hetken mielijohteestakin. Käsi sydämelle: kuinka moni lähtisi, jos matkaa varten pitäisi anoa viisumit päiväkausia etukäteen jokaiselle matkakumppanille erikseen. Ei ole huono arvaus, jos sanon että neljä reissua viidestä jäisi tekemättä ja niin jäisi kaikki ostoksetkin.

 

Onpa suoranaista idiotismia näinä aikoina, että useampi miljardi euroa koputtaa ovella, mutta me emme vaivaudu avaamaan.

 

Rahaa tässä palaa.

]]>
17 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129233-viisumivapaus-venalaisille-ja-rahat-suomalaisille#comments Ulkomaat Mon, 07 Jan 2013 14:20:05 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129233-viisumivapaus-venalaisille-ja-rahat-suomalaisille
Menestyjien listaan Jussi Saramo http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128122-menestyjien-listaan-jussi-saramo <p>Jussi Saramo on unohtanut lisätä omaan v. 2012 menestyjien listaan itsensä. Saramohan sai tänä vuonna kamultaan Paavo Arhinmäeltä lahjaksi leppoisan Veikkauksen hallituspaikan ja sen myötä 25.000 euron vuosipalkkion. Toki hän on itse sitä mieltä, että hänet valittiin asiantuntemuksensa vuoksi <a href="http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/104046-jussi-saramo-en-kay-arhinmaen-kanssa-kaljalla">eikä yhteydellä Arhinmäkeen ollut asian kanssa mitään tekemistä</a>.</p><p>&nbsp;</p><p>Piti kirjoittaa asia omaksi blogikseen, koska Saramo poisti kommenttini blogistaan nopeammin <a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012042315467318_uu.shtml">kuin vasemmistoministeri tilaa taksin</a>.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jussi Saramo on unohtanut lisätä omaan v. 2012 menestyjien listaan itsensä. Saramohan sai tänä vuonna kamultaan Paavo Arhinmäeltä lahjaksi leppoisan Veikkauksen hallituspaikan ja sen myötä 25.000 euron vuosipalkkion. Toki hän on itse sitä mieltä, että hänet valittiin asiantuntemuksensa vuoksi eikä yhteydellä Arhinmäkeen ollut asian kanssa mitään tekemistä.

 

Piti kirjoittaa asia omaksi blogikseen, koska Saramo poisti kommenttini blogistaan nopeammin kuin vasemmistoministeri tilaa taksin.

]]>
22 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128122-menestyjien-listaan-jussi-saramo#comments Kotimaa Thu, 27 Dec 2012 09:59:12 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128122-menestyjien-listaan-jussi-saramo
PIN-koodi on naurettavan helppo urkkia http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125909-pin-koodi-on-naurettavan-helppo-urkkia <p>Nyt ovat kaupallisen alan toimijatkin heränneet ongelmaan, josta itse olen puhunut jo vuosia ja jonka pitäisi olla kenelle tahansa näkevälle itsestäänselvä: PIN-koodin näppäily kassalla on turvallisuusriski. Yle uutisoi, että ravintolat ovat lisänneet varoituskylttejä sekä myös valvontaa:</p><p><a href="http://yle.fi/uutiset/ravintolat_myontavat_vakavan_taskuvarkausongelman/6396195#">http://yle.fi/uutiset/ravintolat_myontavat_vakavan_taskuvarkausongelman/6396195#</a></p><p>&nbsp;</p><p>Avoimet korttimaksupäätteet ovat levinneet ympäri Suomea kuin kulovalkea. Vain pienimmissä yrityksissä, jotka vierastavat maksupäätteiden uusimisesta johtuvia kustannuksia, käytetään vielä perinteistä maksukuitin allekirjoitusta. Pian varmaan niidenkin on taivuttava, kun magneettinauhoista luovutaan. Ongelma on siis paljon, paljon laajempi kuin vain ravintoloita koskeva. Riski on olemassa aina kun ihmiset jonottavat kassalle ja maksavat ostoksiaan näppäilemällä kortin PIN-koodin. Ravintoloissa juopuneet ihmiset eivät yleensä tee mitään suojatakseen maksupäätteen näppäimistöä, ja päätteen sijainti korkealla tiskillä tekee ravintoloista kieltämättä houkuttelevia kohteita, koska ravintolassa kortti on myös helppo varastaa päihtyneeltä uhrilta.</p><p>&nbsp;</p><p>PIN-koodin pystyy harjoittunut silmä lukemaan, vaikka maksupäätettä peitettäisiinkin toisella kädellä. Näppäimistössä on nimittäin vain 10 numeroa ja nekin fyysisesti aina samassa järjestyksessä. Käden liikkeistä pystyy lukemaan numeron. Itse olen välillä tätä taitoa harjoittanut kassajonossa tylsistyessäni. Yli 95% tunnusluvuista pystyn lukemaan vaivatta, vaikka seisoisin yli kahden metrin päässä maksupäätteestä ja mitenkään muuten urkkimatta, kuin yksinkertaisesti katsomalla maksupäätteen suuntaan. Alle 5% asiakkaista peittää tunnuslukunsa syöttöä siten, että kahden metrin päästä ei voi ihan varma olla.</p><p>&nbsp;</p><p>Jos tällainen mattimeikäläinen on päässyt 95 % tunnistusvarmuuteen muutaman minuutin harjoittelulla, niin voin taata että ammattirikolliset pystyvät samaan.&nbsp; </p><p>&nbsp;</p><p>Nykyinen järjestelmä avaakin paljon mahdollisuuksia rikollisuudelle. Nähdäkseni baarit ovat vain yksi monista kohteista. Tuottavampi keino voisi olla muutaman miehen syndikaatti, joka urkkisi PIN-koodeja varakkaan asuinalueen marketissa. Uhreja seurattaisiin kun he menevät autoilleen ja rekisterinumeroiden perusteella etsittäisiin nimet ja osoitteet. Nimiä voitaisiin googlata ja siten valita varakkaimmat uhrit, joilla on todennäköisimmin paljon käteistä tilillään. Kortit voitaisiin sitten hankkia monin eri keinoin, kun uhrit ovat haavoittuvaisimmillaan. Kun kortit olisi hankittu, nostot tehtäisiin nopeasti ja syndikaatti häipyisi rahojen kanssa maasta vielä samana päivänä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Nyt ovat kaupallisen alan toimijatkin heränneet ongelmaan, josta itse olen puhunut jo vuosia ja jonka pitäisi olla kenelle tahansa näkevälle itsestäänselvä: PIN-koodin näppäily kassalla on turvallisuusriski. Yle uutisoi, että ravintolat ovat lisänneet varoituskylttejä sekä myös valvontaa:

http://yle.fi/uutiset/ravintolat_myontavat_vakavan_taskuvarkausongelman/6396195#

 

Avoimet korttimaksupäätteet ovat levinneet ympäri Suomea kuin kulovalkea. Vain pienimmissä yrityksissä, jotka vierastavat maksupäätteiden uusimisesta johtuvia kustannuksia, käytetään vielä perinteistä maksukuitin allekirjoitusta. Pian varmaan niidenkin on taivuttava, kun magneettinauhoista luovutaan. Ongelma on siis paljon, paljon laajempi kuin vain ravintoloita koskeva. Riski on olemassa aina kun ihmiset jonottavat kassalle ja maksavat ostoksiaan näppäilemällä kortin PIN-koodin. Ravintoloissa juopuneet ihmiset eivät yleensä tee mitään suojatakseen maksupäätteen näppäimistöä, ja päätteen sijainti korkealla tiskillä tekee ravintoloista kieltämättä houkuttelevia kohteita, koska ravintolassa kortti on myös helppo varastaa päihtyneeltä uhrilta.

 

PIN-koodin pystyy harjoittunut silmä lukemaan, vaikka maksupäätettä peitettäisiinkin toisella kädellä. Näppäimistössä on nimittäin vain 10 numeroa ja nekin fyysisesti aina samassa järjestyksessä. Käden liikkeistä pystyy lukemaan numeron. Itse olen välillä tätä taitoa harjoittanut kassajonossa tylsistyessäni. Yli 95% tunnusluvuista pystyn lukemaan vaivatta, vaikka seisoisin yli kahden metrin päässä maksupäätteestä ja mitenkään muuten urkkimatta, kuin yksinkertaisesti katsomalla maksupäätteen suuntaan. Alle 5% asiakkaista peittää tunnuslukunsa syöttöä siten, että kahden metrin päästä ei voi ihan varma olla.

 

Jos tällainen mattimeikäläinen on päässyt 95 % tunnistusvarmuuteen muutaman minuutin harjoittelulla, niin voin taata että ammattirikolliset pystyvät samaan. 

 

Nykyinen järjestelmä avaakin paljon mahdollisuuksia rikollisuudelle. Nähdäkseni baarit ovat vain yksi monista kohteista. Tuottavampi keino voisi olla muutaman miehen syndikaatti, joka urkkisi PIN-koodeja varakkaan asuinalueen marketissa. Uhreja seurattaisiin kun he menevät autoilleen ja rekisterinumeroiden perusteella etsittäisiin nimet ja osoitteet. Nimiä voitaisiin googlata ja siten valita varakkaimmat uhrit, joilla on todennäköisimmin paljon käteistä tilillään. Kortit voitaisiin sitten hankkia monin eri keinoin, kun uhrit ovat haavoittuvaisimmillaan. Kun kortit olisi hankittu, nostot tehtäisiin nopeasti ja syndikaatti häipyisi rahojen kanssa maasta vielä samana päivänä.

]]>
5 http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125909-pin-koodi-on-naurettavan-helppo-urkkia#comments Kotimaa Fri, 30 Nov 2012 23:11:18 +0000 Henri Mikkonen http://henrimikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125909-pin-koodi-on-naurettavan-helppo-urkkia